Staţia experimentală Home Energy Station

Publicat in 14 noiembrie 2007 de HONDA

Honda desfășoară studii de fezabilitate a unităților de hidrogen alimentate de energie solara
Începand cu 2001 Honda a dezvoltat o staţie experimentală de electroliză a apei pentru obţinerea hidrogenului, alimentată cu energie solară, la Honda R&D Americas în Torrance, California. Staţia operează modulul de electroliza apei dezvoltat de Honda şi utilizează o generaţie avansată de celule solare fabricate din film subţire, dezvoltată şi produsă de Honda. Bazându-ne pe modulul foarte eficient de electroliză a apei, am obţinut o eficienţă în producţia hidrogenului sub presiune de 52-66%. Folosind un film subţire produs tot de Honda, obţinut din cupru, indiu, galiu şi seleniu (CIGS) pentru celulele solare, generaţia următoare de sisteme de alimentare este acum mult mai prietenoasa cu mediul, reducând emisiile de CO2 din timpul producţiei celulelor solare.

Staţia experimentală Home Energy Station – realimentarea cu hidrogen și cogenerarea
Staţia de energie de uz casnic, ce generează hidrogen din gaz natural, este destinată furnizării de caldură şi electricitate pentru întreaga casă, prin cogenerarea cu ajutorul celulelor de combustibil şi alimentării cu hidrogen a unui pentru vehiculul cu pile de combustie.
Honda a început exploatarea experimentală a staţiei de energie domestice în 2003. Pe baza unei cercetări conduse în cooperare cu partenerul pe probleme de tehnologie Plug Power Inc., au fost aduse îmbunătăţiri constant în staţiile de energie domestice II şi III, acestea devenind mai compacte şi mai convenabile. În 2007 Honda a dezvoltat Staţia energetică domestică IV – care este şi mai potrivită pentru instalarea acasă – şi a început utilizarea ei experimental. Cercetarea Honda asupra producţiei şi a sistemelor de furnizare pentru o societate viitoare ce utilizează intensiv hidrogenul este în derulare.

Vedere de ansamblu: Stația de energie domestică IV
Staţia de energie domestică IV este concepută pentru a fi mai compactă, mai eficientă şi mai accesibilă decât modelele anterioare – astfel că este mult mai potrivită pentru gospodărie. Dimensiunile au fost reduse cu 70% comparativ cu prima generaţie. Emisiile de CO2 ale unei gospodării ce utilizează Staţia energetică domestică ar fi cu 30% mai mici decât ale uneia ce utilizează un automobil alimentat cu combustibil pe bază de produse petroliere şi energie de la reţea iar costurile ar fi cu aproximativ 50% mai mici.

Configurarea Stației de energie domestică IV
Vehiculele cu celule de combustibil solicită hidrogen de înaltă puritate. În afară de hidrogen, gazul creat prin reformare din gaze naturale contine şi CO2 şi N2. Sistemele precedente au fost echipate cu un purificator separat si celulă de combustibil. În Staţia de energie domestică IV, aceste două componente au fost unificate. Noul sistem poate trece de la rafinarea hidrogenului la producerea energiei electrice, ajutand la reducerea dimensiunilor şi creşterea eficienţei.

Lasa un raspuns

*