Categoria | BioCombustibil

Porsche dezvăluie tehnologiile viitorului şi maşina ecologică de curse la Salonul Auto de la Geneva

Publicat in 26 februarie 2008 de PORSCHE

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG cu sediul în oraşul Stuttgart din Germania, îşi propune ca la Salonul Auto de la Geneva de anul acesta, să prezinte o gamă de automobile ecologice şi economice. Show-ul, care va avea loc între 6 – 16 martie, este o ocazie ideală de a dezvălui cele mai importante tendinţe ale următorului sezon auto.

La standul Porsche vor fi prezentate diverse automobile, începând cu un prototip al viitoarei versiuni a super-eficientului Cayenne Hybrid, până la Porsche RS Spyder. Acesta din urmă, cea mai de succes maşină de curse din seria American Le Mans, şi-a obţinut cele opt victorii din palmares în 2007 utilizând combustibilul ecologic E 10, care conţine un amestec cu 10% bio-etanol. Mai mult decât atât, toate modelele celei de-a doua generaţii Cayenne dispun de o motorizare bazată  pe motoare economice speciale cu injecţie directă de benzină. Toate aceste motoare utilizează cu până la 15% mai puţin combustibil.

În sectorul maşinilor sport, Porsche profită de Salonul Auto de la Geneva pentru a-şi consolida poziţia cu noul Boxster RS 60 Spyder, prezentat în premieră la acest salon, precum şi cu cele două modele 911 Turbo Cabriolet şi 911 GT2. Aceste modele reprezintă o mărturie a experienţei acumulate de-a lungul deceniilor de Porsche în construirea unor automobile uşoare şi cu un consum eficient. Chiar şi în cadrul constrângerilor actuale mult mai severe privind protecţia mediului, raportul optim putere – greutate al acestor automobile (relaţia dintre greutatea unei maşini şi performanţele acesteia) asigură o dinamică ultra performantă la rulare, combinată cu o plăcere unică la volan.

Lasa un raspuns

*