INDIFERENTA UCIDE! IMPLICA-TE! – Delfinii in Criza!

Publicat in 03 aprilie 2008 de VW

Campania “Delfinii in Criza! – Dolphins in distress!” este initiata de Societatea de Explorari Oceanografice si Protectie a Mediului Marin OCEANIC-CLUB in parteneriat cu Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”.
Cardinal Motors a avut initiativa de a se alatura acestui demers extrem de util si necesar in actualul context european si mondial, sustinandu-l atat material cat si cu voluntari pe tot parcursul anului 2008.
Obiectivele campaniei sunt prioritati pentru cunoasterea si atenuarea unor probleme grave cu care se confrunta mediul inconjurator in general si viata din Marea Neagra in special. Delfinii indeplinesc o serie intreaga de roluri importante in afara aceluia de a bucura privirile oamenilor cu spectacolul salturilor acrobatice deasupra valurilor marii. Ei sunt aceia care hranindu-se cu felurite specii de pesti, adesea aceleasi din meniul oamenilor, indeplinesc functia de selectie ferind stocurile piscicole de epizootii si de degenerare. Studiindu-i, prin ei putem afla foarte precis nivelul de poluare si tipurile de poluanti din mare si dintr-o parte insemnata a alimentelor noastre provenite din mediul marin.

Acum cand cel putin oficial, in Marea Neagra, delfinii nu mai sunt exploatati industrial, ei sunt supusi altor riscuri majore: adesea devin captura complementara a plaselor de pescuit, sau captura accidentala a fragmentelor de plase de pescuit pierdute sau abandonate in masa apei marine; sunt agresati de nenumarate exercitii militare si utilizarea unor sonare de inalta rezolutie care le afecteaza capacitatea de orientare determinandu-i sa esueze; in tesuturile lor se concentreaza majoritatea poluantilor ajunsi aici prin intermediul hranei afectandu-le serios sanatatea; datorita anomaliilor climatice si poluarii sunt mult mai vulnerabili la diferite boli infectioase.

Ca parte din angajamentul Cardinal Motors pentru dezvoltare durabila, ne asumam responsabilitatile sociale ce ne revin ca „cetatean” al comunitatii în cadrul careia activam. Din acest motiv, nu putem sa fim spectatori indiferenti la toata aceasta stare de lucruri!

De aceea si pentru ca Constanta sunt cei mai buni specialisti am decis sa facem ceva! Mai precis: in anul 2008 am sustinut monitorizarea zonei costiera pentru a cauta si recupera delfinii esuati in vederea unor studii amanuntite de laborator care sa arate ce probleme au delfinii din Marea Neagra si mediul marin in general.

Ne bucuram ca in activitatile de monitorizare costiera un membru foarte important din echipa a fost VW Transporter. Este un partener fara de care expeditiile nu ar fi avut acelasi rezultat.

Daca Oceanic-Club si Muzeul „Grigore Antipa” in calitate de echipa de specialisti stiu CE este de facut, Cardinal Motors raspunde la intrebarea: CU CE facem ! Impreuna demonstram ca ne pasa si mai mult decat atat demonstram ca se pot intreprinde demersuri eficiente pentru solutionarea problemelor grave cu care se confrunta calitatea mediului inconjurator astazi.

Lasa un raspuns

*