Categoria | Sponsorizare

Chrysler vorbeşte despre jazz

Publicat in 09 mai 2008 de CHRYSLER

În anii ‘20, în America, Walter P. Chrysler şi-a văzut visul împlinit, punând bazele companiei ce avea să devină un punct de reper al industriei auto mondiale. În aceeaşi perioadă, artiştii americani dezvoltau stilul muzical cunoscut drept jazz – o muzică ce oferea fiecărui artist libertatea de a improviza după cum îi dicta propria inspiraţie, nefiind vorba de limite şi restricţii.

De atunci, aceste două simboluri americane au scris pagini importante de istorie.
Chrysler şi jazz-ul s-au dezvoltat având valori comune, definite de inspiraţie, armonie, sofisticare şi un strop de romantism, păstrând tradiţia spiritului american. Astfel că, de-a lungul timpului, Chrysler şi-a construit o reală tradiţie în a fi alături de jazz şi a-l promova. Amintim aici „Chrysler Jazz Competition” sau „Art Tatum Jazz Festival” din Ohio.

Pentru a continua tradiţia şi a cultiva mai departe valorile ce le unesc, începând cu 2008, Chrysler devine sponsor al Sibiu Jazz Festival. Timp de o săptămână (5-11 mai), Chrysler este alături de marii artişti ai jazz-ului, veniţi din toate colţurile lumii: Berti Barbera & 4 Given, Carlo Nardozza Quintet, Antonio Flinta Trio, Henry Franklin, Eldad Tarmu Quintet, La Floresta, Lasse Lindgren “Hip Bop Constellation”, Piotr Wojtasik Quintet feat. A. Jagodzinski, Jean Loup Longnon Big Band, Marius Popp Trio feat. Harry Sokal şi Tok Tok Tok sunt prezenţi săptămâna aceasta pe scena din capitala jazzului românesc.
Ediţia a 38-a a festivalului a găzduit în primele două zile Gala Formaţiilor Studenţeşti din România. În ciuda faptului că studenţii se dovedesc a fi cu adevărat talentaţi, pasiunea şi entuziasmul lor nu este de ajuns. Jazz-ul autohton este insuficient susţinut şi promovat. Chrysler se alătură Festivalului de Jazz de la Sibiu în sinuosul drum de a aduce jazz-ul pe o poziţie fruntaşă, acolo unde îi este locul.
Premiul special Chrysler a fost oferit de către juriul festivalului celui mai bun chitarist de jazz din cadrul competiţiei studenţeşti: o veritabilă chitară Fender Stratocaster Jimmie Vaughan a intrat în posesia lui Dan Alexe Mitrofan, student al facultăţii Richard Oschanitzky din Timişoara, membru al trupei Ponton Unit.

Totodată, în cadrul festivalului, Chrysler a lansat o compilaţie audio cu reprezentaţiile live ale tuturor trupelor studenţeşti care au cântat pe scena din Sibiu: Acid Groove din Cluj-Napoca, Be Sharp Project din Timisoara, Diana Anastasiu din Timişoara, Anamaria Crăciun din Bucureşti, Florian Boroghină din Braşov, Jazz Basement din Cluj-Napoca, Academic Jazz Goup din Iaşi, Guilty Lemon din Sibiu, Ponton Unit din Timişoara, Jamboree Band din Târgu Mureş si Jay Walk din Cluj-Napoca.

Castigătoarele Marelui Premiu au fost desemnate trupele Guilty Lemon şi Ponton Unit.
Sibiu Jazz Festival 2008 se va încheia duminică seara, cu recitalul celor de la Tok Tok Tok, un formidabil duo germano-nigerian.

Lasa un raspuns

*