Compania GM se angajează să ofere ajutoare victimelor dezastrului din Myanmar, China

Publicat in 20 mai 2008 de OPEL

Compania General Motors a anunţat astăzi că Fundaţia General Motors şi GM China au oferit o donaţie de 1 milion de dolari pentru a veni în ajutorul victimelor din China şi Myanmar. GM China a oferit donaţii de peste 850.000 de dolari pentru a sprijini eforturile locale. Fundaţia GM a donat 200.000 de dolari Crucii Roşii americane, în fondul special înfiinţat pentru dezastrul din China şi 50.000 de dolari Programului pentru Hrănire mondială al Naţiunilor Unite, pentru a ajuta victimele ciclonului din Myanmar.

In plus, GM China a promis că va dona toate contribuţiile angajaţilor săi pentru eforturi de remediere a dezastrelor locale, iar Fundaţia GM va dona contribuţiile altor angajaţi strânse până la data de 27 mai 2008, în valoare totală de până la 100.000 de dolari, Crucii Roşii americane, în fondul special înfiinţat pentru dezastrul din China şi Programului pentru Hrănire mondială al Naţiunilor Unite.

Ultimele estimări au indicat sute de mii de morţi în urma ambelor dezastre naturale. Multe alte milioane de persoane au nevoie de medicamente, apă, hrană şi adăpost.

„Suntem îngroziţi de magnitudinea acestor dezastre şi mâhniţi de pierderile de vieţi omeneşti şi de devastările pe care aceste dezastre le-au adus atât de multor oameni”, a declarat Rod Gillum, vice-preşedinte GM şi preşedinte al Fundaţiei GM. „Angajaţii noştri au o lungă tradiţie în a răspunde la acest tip de urgenţe într-un mod rapid şi plin de compasiune. Compania GM este întotdeauna gata să ajute la eforturile mondiale de a oferi hrană, apă, medicamente şi alte resurse celor aflaţi în nevoie.”

Puteţi găsi informaţii suplimentare despre Fundaţia GM pe site-ul GM, la adresa www.gm.com/corporate/responsibility/

Lasa un raspuns

*