Categoria | Hibrid

Daimler – Shaping future transportation

Publicat in 16 mai 2008 de Mercedes-Benz

Daimler devine producătorul auto cu cea mai mare flotă de autovehicule comerciale eco-friendly care lucrează pentru clienţi. Aceste autovehicule fac parte din iniţiativa Daimler “Shaping Future Transportation“
Cel mai mare convoi de autovehicule comerciale cu combustibil alternativ a fost organizat ieri, 14 mai, împreună cu DTNA Freightliner Custom Chassis Corporation (FCCC). Convoiul este alcătuit din 200 de autovehicule hibride electrice (HEV) şi 300 cu gaz natural comprimat, fiind fabricate de FCCC pe linia de producţie cu şasiuri MT45 şi MT55. Aceste vehicule eco friendly fac parte din iniţiativa globală Daimler «Shaping Future Transportation» şi vor fi folosite de către UPS pentru operaţiunile zilnice de transport, de-a lungul Statelor Unite, şi vor funcţiona concomitent cu flota lor obişnuită de autocamioane cu combustibil diesel.
“Acest convoi demonstrează durabilitatea şi beneficiile financiare aduse de folosirea autovehiculelor cu combustibil alternativ. Această tehnologie este disponibilă acum pentru a atinge două scopuri: unul ecologic, grija faţă de mediu şi economia de combustibil, dar şi satisfacerea nevoilor operaţionale ale clienţilor noştri.”, declara Mike Stark, FCCC Senior Technical Sales Manager of National Accounts.

FCCC este primul fabricant din industria auto care a introdus autovehiculele comerciale hibride în flota operaţională. Cu peste 160 HEV pe teren încă din 2004, a completat cele peste 1.000 autocamioane cu combustibil CNG disponibile încă din 2000.

“Autovehiculele noastre hibrid au dovedit că au un şasiu durabil şi rezistent, reuşind să satisfacă cerinţele legate de sarcina utilă şi de flexibilitatea transportului. Acestea au depăşit peste 3 milioane de kilometri, spune Jonathan Randall, FCCC director de vânzări şi marketing.

Autocamionul electric hibrid, în combinaţie cu un motor diesel şi un motor electric, face ca autocamionul FCCC să înregistreze o economie de combustibil de 40% şi o reducere a emisiilor cu peste 90% comparativ cu autovehiculele nonhibrid. Cele 200 autovehicule electrice hibrid vor fi dezvoltate în 2009 şi se vor alătura celor 25 FCCC HEV autovehicule de transport, în lucru la UPS. Anual, 200 de autocamioane vor economisi 667.000 de litri de combustibil şi vor reduce emisiile de dioxid de carbon cu 1.786 de tone.
Daimler este liderul global pe piaţa de autovehicule comerciale hibride, până în prezent fiind expediate 1.500 de autobuze Orion, mai mult de 160 de camioane Freighliner, 300 de autobuze şi autocamioane Fuso. La toate acestea se adaugă 1.500 de autocamioane şi autobuze Mercedes-Benz, precum şi cele 1.000 autovehicule FCCC care circulă cu gaz natural.

În concluzie, Daimler are cea mai mare flotă de autovehicule comerciale eco friendly care lucrează pentru clienţi.

Iniţiativa “Shaping Future Transportation” a fost lansată pentru a demonstra angajamentul pe termen lung al Daimler faţă de tehnologiile autovehiculelor comerciale eco friendly.

Lasa un raspuns

*