Categoria | Sponsorizare

Mercedes-Benz – un nou prieten pentru Gala Societăţii Civile

Publicat in 21 mai 2008 de SMART

“Schimbă ceva” este mesajul Galei Societăţii Civile, începând cu ediţia din acest an. Acestei misiuni i s-a alăturat şi Mercedes-Benz, propunând un exerciţiu al primelor mici schimbări: susţinătorii societăţii civile, prezenţi la Gala de decernare a premiilor, au primit un carneţel al faptelor bune. Fiecare nou posesor al acestui carneţel trebuie să facă o faptă bună, pe care să o consemneze. Mai departe, carneţelul cu fapte bune trebuie să ajungă la încă şase prieteni, cărora li se încredinţează aceeaşi misiune – un exerciţiu simplu, care să ne amintească că marile schimbări pornesc întotdeauna de la gesturi mici.
Cel mai mic membru al familiei Mercedes-Benz, smart, s-a alăturat şi el festivităţii: îndemnul “Fă o faptă bună, oricât de mică” s-a regăsit şi în spusele celor 6 smart-uri, organizate şi ele într-un grup de iniţiativă al micilor schimbări. Fiecare smart a propus câte un gest firesc, pe care uităm adeseori să-l facem: să zâmbim, să ne jucăm cu un copil, să nu blocăm intersecţia, să nu claxonăm inutil, să nu irosim hârtia.
Aflată la a VI-a ediţie, Gala Societăţii Civile susţine şi premiază proiectele sectorului neguvernamental, devenind un spaţiu de dialog între ONG-uri, administraţia publică şi companiile private.

Marele câştigător al ediţiei din acest an a fost desemnat proiectul “Diferiţi, dar împreună”, dezvoltat de “Fundaţia pentru Voi” din Timişoara. Graţie acestei iniţiative, 73 de persoane cu dizabilităţi intelectuale au acum un loc de muncă. Alte 115 proiecte sociale au fost înscrise în competiţie.

Lasa un raspuns

*