Un milion de modele BMW cu EfficientDynamics livrate

Publicat in 06 august 2008 de BMW

Exemplarul aniversar a fost oferit clientului la reprezentanţa BMW din München.

Toamna anului 2008 va aduce noul BMW 520d Touring (177 CP, 140 g CO2/km, 5,3 l/100 km), care combină respectarea standardelor Euro 5 cu privire la emisii, cu plăcerea de a conduce, siguranţa şi confortul la scară înaltă.

München. În dorinţa de a reduce constant consumul şi emisiile, BMW Group a atins un nou prag. La reprezentaţa BMW din München, un nou proprietar – juristul specializat în brevete Dr. Thomas Leske (59 de ani) – a intrat în posesia automobilului BMW cu numărul un milion care dispune, în dotare standard, de tehnologia EfficientDynamics. BMW 520d Touring combină plăcerea de a conduce, inovaţia, siguranţa şi confortul la scară înaltă cu un nivel al eficienţei care nu are rival în acest segment al pieţei auto. Introducerea consecutivă a tehnologiei EfficientDynamics la toate modele de serie produse de BMW Group a avut un efect unic şi de scară largă asupra abordării internaţionale cu privire la consumul de combustibil şi emisiile CO2 în traficul cotidian şi a dovedit că progresul semnificativ asupra unui transport ecologic nu afectează plăcerea de a conduce.

Pentru noul proprietar al automobilului cu numărul un milion ce dispune de BMW EfficientDynamics, combinaţia unei plăceri progresive a condusului, a calităţii premium şi a nivelului modern de eficienţă a reprezentat un factor decisiv în alegere. “BMW Seria 5 a fost favoritul meu dintotdeauna”, a explicat Dr. Thomas Leske, “dar niciodată nu am crezut că o maşină din acest segment poate fi atât de eficientă”. BMW 520d Touring, cu exteriorul în culoare Space Grey metalizat şi care dispune de acoperiş panoramic din sticlă, faruri cu Xenon, sistem de navigaţie cu interfaţă Bluetooth pentru telefoane mobile şi BMW online, va fi supus unui adevărat test de performanţă de-a lungul lunii august, când juristul îşi va vizita mai mulţi clienţi. “Maşina oferă spaţiu suficient, confort şi siguranţă – amănunte importante de-a lungul călătoriilor lungi”, a mai spus Leske, “iar consumul redus de combustibil va aduce beneficii bugetului meu”.

BMW Group a aplicat tehnologia EfficientDynamics la toate modelele sale şi a echipat, în dotarea standard, fiecare nou model cu măsuri extinse de reducere a consumului de combustibil şi a emisiilor. Aceşti doi factori au avut o contribuţie semnificativă la răspândirea impactului la nivel mondial al BMW EfficientDynamics, reflectat şi prin vânzările ce au atins un milion de unităţi. Astfel, BMW Group a înregistrat, în perioada cuprinsă între 1995 şi sfârşitul anului 2008, o reducere de 25% a consumului de combustibil al flotei sale, ceea ce a permis respectarea angajamentului principal luat pentru toate mărcile sale ca parte a acordului semnat de Asociaţia Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA).
BMW Group a avut şi un rol de lider în introducerea maşinilor care respectă viitoarele normele Euro 5 în privinţa emisiilor. Cu începere din această toamnă, BMW va oferi 23 de modele care respectă deja standardele de emisii Euro 5 – printre acestea BMW 520d, singurul automobil din segmentul mediu superior care respectă aceste standarde. În plus, noul BMW 330d cu tehnologia opţională BMW BluePerformance va fi primul automobil ce va respecta standardele de emisii Euro 6 – programate a intra în vigoare în 2014 – o dată cu gama de modele pentru anul 2009.

BMW EfficientDynamics: Reducerea emisiilor CO2 şi economisirea costurilor de întreţinere – caracteristici standard ale fiecărui BMW nou.

Măsurile BMW EfficientDynamics sunt parte a pachetului standard de care dispune fiecare BMW nou. Facilităţi precum regenerarea energiei frânelor, funcţia Auto Start Stop, indicatorul de schimbare a treptelor de viteze, ingineria inteligentă a materialelor uşoare şi aerodinamica activă precum controlul prizelor de aer în configuraţie specifică modelului – se află în echiparea standard fără costuri suplimentare. Spre deosebire de alţi producători, tehnologia BMW EfficientDynamics de reducere a consumului şi a emisiilor este oferită la fiecare model şi nu reprezintă o exclusivitate a unor versiuni speciale.

În gama de modele pentru anul 2009, numărul modelelor BMW cu o emisie CO2 de maximum 140 grame per kilometru va ajunge la 23. Printre acestea este BMW 520d, performerul de top în ceea ce priveşte eficienţa în rândul segmentului mediu superior. Conform testului EU, versiunea limuzină a atins un consum mediu de 5,1 litri per 100 kilometri şi a avut emisii CO2 de 136 grame per kilometru. BMW 520d Touring a consumat 5,3 litri şi a emis 140 grame. În gama de modele a anului 2009, BMW 520d, cu motorul diesel cu patru cilindri ce dezvoltă 130 kW/177 CP – cu bloc motor din aluminiu şi injecţie directă common rail via piezoinjectoare -, va fi singurul automobil din acest segment care va reduce emisiile CO2 maxime la 140 grame, dar care va îndeplini şi standardele Euro 5.

În conformitate cu BMW EfficientDynamics, fiecare model nou va îmbunătăţi nivelul de consum faţă de predecesorul său, în timp ce va oferi şi o dinamică a condusului mult mai bună. Unul din efectele benefice ale acestei abordări este faptul că modelele BMW domină constant, în teste comparative, segmentele de piaţă corespunzătoare şi ating cea mai bună acceleraţie, cel mai eficient consum şi cel mai redus nivel al emisiilor. Aceste performanţe superioare reprezintă unul din motivele pentru care actualele modele BMW sunt atât de atractive. BMW EfficientDynamics a devenit o marcă înregistrată pentru plăcerea modernă de a conduce şi astfel a încurajat o reducerea substanţială a costurilor de întreţinere pe două niveluri: toate modelele cu tehnologia revoluţionară BMW EfficientDynamics oferă atât un consum economic de combustibil, cât şi o stabilitate ridicată a valorii.
BMW EfficientDynamics: Recunoaştere internaţională pentru succesul remarcabil în reducerea consumului şi a emisiilor.

Beneficiile tehnologiei BMW EfficientDynamics nu numai că au impresionat un număr tot mai mare de clienţi, dar şi experţi independenţi din lumea întreagă. După recunoaşteri deosebite din Germania, unde conceptul dezvoltat a fost distins cu “Grüne Lenkrad” (“Volanul Verde”) din partea săptămânalului “Bild am Sonntag” şi a primit “Premiul Paul Pietsch” din partea revistei germane “auto, motor und sport”, BMW 118d – putere de 105 kW/143 CP, consum de 4,5 litri per 100 kilometri conform testelor EU şi emisii CO2 de 119 grame per kilometru – a cucerit distincţia internaţională “World Green Car of the Year Award 2008″ în SUA. În plus, BMW 118d, BMW 520d şi BMW 318d au primit premiul german “ÖKO-TREND Auto-Umwelt-Zertifikat” pentru 2008.

Două studii independente au confirmat efectul general unic al tehnologiei BMW EfficientDynamics. În conformitate cu clasamentele prezentate de serviciul britanic pe internet “Clean Green Cars”, emisiile CO2 ale maşinilor BMW nou înmatriculate în prima jumătate a anului 2008 au scăzut cu 11,34 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Informaţiile oferite de experţi în tehnologia ecologică şi comparaţia nivelului de consum şi emisii au confirmat că BMW a făcut cel mai semnificativ progres în rândul constructorilor auto cu producţie la scară largă. Anterior, ultimul număr al Raportului de Protecţie a Mediului din SUA a prezentat concluzii asemănătoare. Studiul independent al consumului de combustibil pentru automobilele noi vândute în SUA în perioada 1990 – 2005 a tras concluzia că BMW Group a contribuit mai mult decât orice alt producător auto la reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor CO2.

Lasa un raspuns

*