Categoria | CSR Romania

Michelin inscrie Romania in prestigioasa sa colectie de Ghiduri Verzi.

Publicat in 24 septembrie 2008 de MICHELIN

S-a lansat Ghidul Verde MICHELIN Romania. Opt situri turistice romanesti primesc cea mai inalta distinctie: cele trei stele MICHELIN.

Noul ghid care completeaza prestigioasa colectie MICHELIN permite calatorilor iubitori de cultura si autenticitate sa-si pregateasca mai bine calatoria si sa descopere un taram bogat, de cultura latina, Romania.
Pentru pregatirea editiei romanesti, autorii Ghidului Verde MICHELIN au colindat intreaga tara timp de mai multe luni, vizitand un numar mare de locatii. Opt situri turistice romanesti au fost desemnate cu cea mai inalta distinctie a Ghidului Verde MICHELIN – trei stele (merita vizitat): manastirile din Bucovina, Maramuresul, Dragomirna, Sibiul, Transfagarasanul, Horezu, Prejmerul si Delta Dunarii. In afara de Bucuresti, numeroase orase si sate, dar si monumente si muzee, au fost desemnate cu doua stele (merita o oprire) sau cu o stea (sunt interesante).

Ghidul Verde MICHELIN Romania, un ghid de teren
Ghidul se imparte pe sapte regiuni, cu peisaje variate, la care se adauga o mare diversitate a patrimoniului si mostenirii culturale. Fiecare din aceste regiuni poate, astfel, deveni o destinatie de sine statatoare.

Ghidul Verde MICHELIN propune calatorilor plimbari ghidate, cel mai adesea insotite de un plan, in mai multe orase precum Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Oradea, Sibiu, Iasi, Constanta si, bineinteles, Bucuresti. Descoperirea Romaniei este completata de descrieri ale unor localitati rar luate in considerare de alte ghiduri turistice, cum ar fi Buzau, Ploiesti, Craiova, Piatra Neamt, Braila, Bistrita sau Deva.

Ghidul Verde MICHELIN Romania propune numeroase trasee pentru automobile in afara cararilor batute.  Astfel, calatorul se va putea deplasa usor pastrandu-si un mare grad de libertate. Traseele din ghid ii vor purta pe automobilisti din centrele urbane pana in regiunile cele mai retrase.

Aceasta noua publicatie mai propune si o selectie de adrese si de informatii practice in ceea ce priveste posibilitatile de cazare, masa, transporturi, mari evenimente etc. De la hotelul monumental, martor al unor epoci apuse, si pana la pensiuni noi sau camere care se pot inchiria direct de la proprietari intr-o casa traditionala – optiunile sunt foarte variate. Toate aceste adrese permit o abordare a particularitatilor culturale si artizanale ale fiecarei regiuni si, in acelasi timp, o imersiune in miezul vietii rurale.

Lasa un raspuns

*