Anvelopele ecologice Michelin – peste 10 miliarde de litri de combustibil economisiti

Publicat in 15 octombrie 2008 de MICHELIN

Peste 10 miliarde de litri de combustibil au fost economisiti si a fost evitata eliminarea a mai mult de 25 milioane tone metrice de emisii de dioxid de carbon, datorita lansarii pe piata a anvelopelor ecologice MICHELIN, in 1992.
Cele 600 milioane de astfel de anvelope vandute in lumea intreaga in ultimii 16 ani au economisit 43,9 litri de combustibil pe secunda. Aceasta este o provocare cruciala intr-o perioada in care preturile ridicate la petrol afecteaza economia globala si reduc puterea de cumparare a consumatorilor.

Scopul Michelin este de a crea anvelope care sa reduca consumul de combustibil si sa mentina, in acelasi timp, inalta performanta in materie de siguranta.
In ultimii 16 ani, Michelin a dezvoltat nu mai putin de patru generatii de anvelope „verzi”. Ultima, MICHELIN Energy Saver, reduce substantial consumul si îmbunatateste performanta in ceea ce priveste impactul asupra mediului conferind, in acelasi timp, siguranta completa si cel mai mare numar de kilometri din piata.

Lansat in 30 octombrie 2007 in patru mari orase, Berlin, New York, Paris si Shanghai, „Le compteur vert” (Contorul Verde) Michelin dovedeste realizarea unei economii de combustibil si o reducere a emisiilor poluante. Michelin a instalat 12 astfel de contoare în Franta, Germania, Spania, Italia si SUA.

Lasa un raspuns

*