Categoria | Electric

GEM prezintă vehiculul electric Peapot

Publicat in 13 octombrie 2008 de CHRYSLER

Transportul ecologic (“curat” şi “verde”) va avea o nouă înfăţişare prin lansarea de către GEM, o companie a constructorului american Chrysler, a unei maşini electrice de ultimă generaţie.
Designul inovator şi forma specială, împreună cu liniile netede, reflectă natura ecologică a vehiculului – caracteristică distinctivă a companiei GEM, încă de la înfiinţarea sa, de acum 10 ani.

GEM Peapod este un vehicul user-friendly, fiind dotat cu o nouă consolă centrală care oferă posibilitatea folosirii unei conexiuni pentru iPod sau a hands-free-ului pentru posesorii de iPhone. O altă caracteristică inovatoare este reprezentată de scaunele ergonomice care includ un sistem de ventilaţie îmbunătăţit, sporind astfel confortul la bord. De asemenea, Peapod este construit şi din materiale reciclabile sau prietenoase cu mediul.

“Am îmbunătăţit design-ul GEM pentru a sublinia mai bine performanţele ecologice şi imaginea sa pozitivă,” declară Peter Arnell, coordonator al procesului de design şi productie şi Director al Departamentului de Inovaţii Chrysler LLC.
“Aceste vehicule nu folosesc combustibil şi nu emit gaze nocive. Fie că este vorba de o plimbare în cartier sau de drumul la şcoală ori la birou, GEM Peapod reprezintă modul ideal de a contribui la o planetă mai verde şi la un stil de viaţă mai sănătos”, mai spune Arnell.

“Peapod este primul produs din seria vehiculelor ce vor fi lansate pentru a revoluţiona viitorul maşinilor electrice. Cu această nouă generaţie GEM, vom extinde piaţa pentru tehnologia fără emisii”, a declarat Bruce Coventry, CEO-ul companiei.

În afară de vehiculul electric Peapod, GEM planifică fabricarea unui camion electric de categorie uşoară şi a unui vehicul mai mare de oraş, mai performant şi cu autonomie mai mare.

În momentul de faţă, GEM este situat pe primul loc în cazul producţiei vehiculelor electrice cu nivel de emisii zero, producând de-a lungul timpului peste 38.000 de maşini. Vehiculele GEM sunt folosite în medii precum centrele oraşelor, centre comerciale şi corporatiste, baze militare, campusuri din cadrul universităţilor şi parcuri naţionale.
“În ultimii 10 ani, GEM şi-a consacrat poziţia de lider în categoria vehiculelor electrice. Am reuşit acest lucru întâmpinând nevoile clienţilor noştri precum siguranţa, utilitatea, versatilitatea şi performanţa în cazul vehiculele prietenoase cu mediul”, a declarat Rick Kasper, Preşedinte şi COO GEM.

Maşinile GEM sunt disponibile în şase modele: de două, de patru, şi de şase locuri şi trei vehicule utilitare. Peapod atinge o viteză maximă de 40 de km/oră şi are o autonomie de circa 65 de kilometri. Maşina are implementat sistemul Brake Energy Regeneration, care transformă şi stochează în acumulatori energia rezultată la frânare. Bateria poate fi încărcată la orice priză, o realimentare completă durând între 6 şi 8 ore.

Înlocuind maşinile convenţionale, vehiculele GEM pot reduce emisiile totale de CO2, mai ales în cazul deplasărilor scurte, când o maşină normală produce cele mai mari cantităţi de emisii. Vehiculele GEM care au fost conduse până acum, au cumulat aproximativ 322 de milioane de kilometri, evitând emisiile a 150 de tone de poluanţi şi economisind 45 de milioane de litri de carburant.

###

Despre Global Electric Motorcars
Global Electric Motorcars LLC este vechiul nume al companiei Chrysler LLC care produce şi comercializează vehiculelor electrice cu autonomie mică. Compania în vârstă de 10 ani, acum numită Green EcoMobility, are sediul în Fargo, Dakoda de Nord .
Pentru mai multe informaţii despre companie şi vehiculele GEM, vizitaţi www.greenecomobility.com.

Lasa un raspuns

*