Categoria | Reducere CO2

Iniţiativa BlueTec Eco

Publicat in 14 octombrie 2008 de Mercedes-Benz


Hanovra/Stuttgart – Mercedes-Benz Trucks, prin intermediul Salonului Internaţional de Vehicule Comerciale (IAA) desfăşurat la Hanovra, atrage atenţia cu privire la cea mai nouă iniţiativă de a face economii zilnice. Scopul iniţiativei BlueTec Eco este de a ajuta operatorii de vehicule să facă progrese în ceea ce priveşte aspectul tehnic al operaţiunilor pe care le desfăşoară zilnic.
Astfel, prin intermediul ultimului model al Mercedes-Benz Actros, a fost demonstrat potenţialul tehnologiei moderne. Acesta a înregistrat un consum de motorină de 19,44 litri la 100 de kilometri pentru o semiremorcă cu masa totală a autotrenului de 40 de tone pe o pistă de încercări special concepută pentru camioane.

Consumul optim de combustibil este realizat prin intermediul a patru componente cheie ce fac parte din pachetul BlueTec Eco: Eco Manager Seminar (Seminarul pentru Manageri Eco), Eco Advice (Sfaturi Eco), Eco Analysis (Analiză Eco) şi Eco Presentation (Prezentarea Eco).

Seminarul BlueTec Eco pentru manageri este un training de două zile destinat în special operatorilor şi managerilor de flotă, prin intermediul căruia se încearcă să se creeze o privire de ansamblu asupra economiei de combustibil. Datele sistemului de monitorizare a flotelor, FleetBoard, sunt analizate şi folosite pentru luarea măsurilor specifice. De asemenea, importanţa stilului de condus este demonstrată prin trainiguri practice şi evaluări teoretice. Potrivit experţilor, economisirea combustibilului de la zece la doisprezece procente este posibilă datorita unui stil prestabilit de condus. Informaţia furnizată de sistemul FleetBoard este un ajutor substanţial la stabilirea unui stil de condus corespunzător, în cadrul flotelor.
De asemenea prin intermediul iniţiativei BlueTec Eco, se oferă consultanţă companiilor de transport. Pe baza unei analize detaliate, specialiştii din echipa de consultanţă vor dezvolta soluţii inteligente pentru a optimiza consumul de combustibil al companiei, şi măsurile aferente luate la nivel mondial. Acestea includ ultimele descoperiri şi informaţii cu privire la configuraţia vehiculului, întreţinerea şi curăţarea lui, dar şi informaţii referitor la cel mai eficient mod de a conduce pentru a avea un consum cât mai redus.

Analiza BlueTec Eco este destinată clienţilor care doresc să optimizeze consumul de carburant pe distanţele pe care le au de străbătut. Personalul calificat al Mercedes-Benz (Echipa Profesionistă de Consultanţă) însoţeşte şoferii în traseele de studiu pentru ca potenţialele îmbunătăţiri să fie identificate şi introduse. Avantajele operatorului reies din analizele documentate despre vehiculele de transport şi din informaţiile despre valorile consumului de combustibil la care se poate ajunge.

În cadrul celor două ore de informare ţinute la sediul companiei Mercedes-Benz în interiorul departamentului de vânzări şi servicii, prezentarea BlueTec Eco cuprinde ultimele descoperiri şi informaţii fundamentale despre optimizarea consumului de combustibil. Recordul obţinut de către noul Mercedes-Benz Actros la Nardo, în sudul Italiei, este folosit drept exemplu pentru a descrie şi a discuta ultimele descoperiri din cadrul managementului de flotă. Astfel, sunt identificaţi factorii şi paşii necesari pentru perfecţionare.

Importanţa optimizării consumului de carburant se află într-o continuă creştere, iar prin prisma majorării preţului motorinei, aceasta constituie un real avantaj. Minimalizarea consumului de carburant constituie un aspect important în ceea ce priveşte compatibilitatea cu mediu şi discuţiile despre CO2, deoarece emisiile şi consumul de carburant se află într-o stransă legatură.

Lasa un raspuns

*