Categoria | Amprenta CO2

Honda Bio – Fabric

Publicat in 10 decembrie 2008 de HONDA

Pentru a evita folosirea materialelor sintetice pe bază de petrol, Honda a creat un nou biomaterial pentru interiorul masinii. Honda Bio-Fabric este un material poliester (trimetilen tereftalat) (PPT), realizat prin fermentarea porumbului. Textura şi durabilitatea sunt ideale la întrebuinţarea pentru interior, scaune, uşi. Fibrele Poli (acid lactic) (PLA), fabricate din porumb şi biomasă rezultată din alte plante sunt folosite în garnituria plafonului, mocheta podelei şi căptuşeala torpedoului. De fapt, toată tapiţeria din stofă în FCX Clarity este facută din plante naturale.

Honda Biofabric – elasticitate şi confort extraordinar
Structura moleculară a fibrelor PTT este înfăşurată într-o structură elastică, ce îi permite să se întindă mai uşor decât alte fibre, revenind cu uşurinţă la forma sa iniţială şi evitând uzura rapidă. Senzaţia la atingere este fină, mătăsoasă, de neregăsit în alte căptuşeli. Acesta este motivul pentru care Honda Bio-Fabric este folosit pe toate suprafeţele care vin în contact direct cu pasagerii.

Procesul de producţie
1,3-propandiol, care formează materia primă pentru fibrele PTT, este în mod normal produs prin chimiosinteză. În contrast, Honda Bio-Fabric este produs din porumb, folosind o metodă de bio-tehnologie de fermentare. Acesta este combinată cu acid tereftalic, un extract de petrol, pentru a crea o răşină PPT care, la rândul său, este toarsă, realizată în fibre, vopsită şi transformată în Honda Bio-Fabric.

Reducerea emisiilor de CO2

Pe baza ciclului de viaţă a produsului, pornind de la achiziţiile de materii prime pentru producţie, Honda Bio-Fabric asigură o reducere a emisiilor de CO2 de 30% pentru fiecare unitate FCX Clarity, în comparaţie cu poliesterul realizat din produse petroliere.
Răşinile obţinute din plante sunt neutre din punctul de vedere al conţinutului de carbon: chiar dacă sunt incinerate, CO2 eliberat prin ardere este compensat de cantitatea de CO2 absorbită în timpul creşterii.

Lasa un raspuns

*