Categoria | Reducere CO2

Kia cee’d ISG va fi echipată standard cu tehnologia Start/Stop realizată de Bosch

Publicat in 05 decembrie 2008 de BOSCH

Începând cu anul 2009, modelul Kia cee’d ISG va fi echipat standard cu sistemul Start/Stop produs de Bosch. Prin introducerea tehnologiei Start/Stop, consumul normal de combustibil scade şi, implicit, nivelul emisiilor de dioxid de carbon al autovehiculelor este redus cu până la cinci procente. Cea mai mare economie de combustibil se înregistrează în cazul circulaţiei urbane aglomerate: testele efectuate pe modelul Kia indică un consum de combustibil cu până la 15% mai mic.

Sistemul Start/Stop realizat de Bosch opreşte automat motorul atunci când autovehiculul staţionează, de exemplu, la culoarea roşie a semaforului. Atunci când şoferul apasă ambreiajul pentru a cupla o treaptă de viteză, motorul este pornit automat. Pentru variantele KIA cee’d dotate cu sistemul Start/Stop, Bosch livrează demarorul, unitatea de comandă a motorului şi senzorul pentru arborele cotit.

În cazul demarorului pentru sistemul Start/Stop, Bosch a crescut în mod semnificativ numărul calculat de porniri, mărindu-i astfel şi durata de viaţă în comparaţie cu un demaror obişnuit. Puterea sporită a electromotorului, precum şi dispozitivul mecanic de cuplare îmbunătăţit, realizează o pornire sigură, rapidă şi silenţioasă a motorului. În ciuda numărului crescut de porniri pentru care a fost proiectat, demarorul are dimensiuni reduse şi poate fi montat uşor în autovehicul. Unitatea de comandă a motorului, realizată de asemenea de Bosch, include un software care interpretează toate datele necesare livrate de senzori şi care controlează oprirea şi pornirea motorului. Spre deosebire de alte tehnologii, aceste sisteme pot fi utilizate şi pentru pornirea la rece a motoarelor Diesel. Bosch produce majoritatea componentelor necesare pentru aceste sisteme: demarorul special construit, software-ul aparatului de comandă, senzorul pentru arborele cotit, senzorul pentru acumulator, precum şi alternatoarele performante.

Sistemele Start/Stop Bosch au fost proiectate în urma colaborării dintre departamentele de demaroare, sisteme de propulsie şi sisteme pentru gestionarea energiei.

Bosch produce sisteme asemănătoare încă din anul 2007. Până la mijlocul anului 2008, peste 500.000 de autovehicule au fost dotate cu astfel de sisteme. Bosch estimează că în anul 2012, unul din două automobile noi din Europa va fi dotat cu sistemul Start/Stop. Bosch livrează aceste sisteme unui număr mare de producători de autovehicule care le-au inclus deja în dotarea standard.

Lasa un raspuns

*