Categoria | Reducere CO2

“10 Best Engines” – Dublu succes pentru BMW EfficientDynamics

Publicat in 29 ianuarie 2009 de BMW

Succes răsunător la debutul BMW Advanced Diesel cu BMW BluePerformance: renumita publicaţie de specialitate “Ward’s Auto World” a premiat propulsorul BMW de trei litri diesel şi şase cilindri în linie cu sistem SCR pentru reducerea emisiilor de oxizi de azot. Lansată pe piaţa din USA cu câteva luni în urmă pentru BMW 335d limuzină şi BMW X5 xDrive35d, noua motorizare intră în topul “10 Best Engines” 2009 alături de propulsorul de 6 cilindri în linie pe benzină. Cu aceasta BMW îşi reafirmă poziţia de cel mai de succes producător de motoare, fiind constructorul cu cele mai multe distincţii şi la această competiţie organizată de “Warld’s Auto World”. Astfel, se dovedeşte şi un success al programului EfficientDynamics, ambele motoare fiind apreciate atât pentru performanţele excepţionale, cât şi pentru consumul şi emisiile reduse semnificativ.

Topul “10 Best Engines” a fost anunţat cu ocazia Salonului Auto de la Detroit (NAIAS 2009), unde premiile au fost înmânate câştigătorilor. Selecţia a fost făcută de un juriu de experţi care a selectat dintre cele mai inovative sisteme de propulsie disponibile pe piaţa din USA.

BMW Advanced Diesel: Cel mai bun reprezentant al tehnologiei diesel

“Clienţii care caută un automobil cu un consum redus şi o experienţă de condus specială, găsesc în lista noastră cel mai bun punct de plecare,” a fost descrierea juriului despre câştigători. Aceasta reflectă foarte bine noul propulsor pe motorină de la BMW, singurul diesel oferit de un producător premium care a intrat în topul „10 Best Engines“ din 2009.

Noul BMW Advanced Diesel cu BluePerfomance este bazat pe acelaşi motor de trei litri şi şase cilindri în linie, bloc din aluminium, injecţie Common Rail şi tehnologie Variable Twin Turbo care dezvoltă 286 cp şi echipează în Europa BMW Seria 3, BMW Seria 5, BMW Seria 6, BMW X3, BMW X5 şi BMW X6.

Prin sistemul SCR (Selective Catalytic Reduction) se realizează o reducere semnificativă a emisiilor de oxizi de azot. Împreună cu filtrul de particule, BMW Advanced Diesel cu BMW BluePerformance respectă cele mai stricte norme de emisii din California şi alte state federale. Astfel, juriul “Ward’s Auto World” i-a desemnat titlul de “cea mai reprezentativă tehnologie diesel”. Experţii consideră că emisiile BMW 335d şi BMW X5 xDrive35d pot înregistra perfomanţe mai bune chiar şi faţă de modele hibride oferite de competiţie, ceea ce poate să fie un pas important în impunerea tehnologiei diesel şi pe piaţa americană de automobile.

Victorii în serie pentru motorul pe benzină cu şase cilindri în linie şi High Precision Injection

Apreciat în întreaga lume, motorul pe benzină cu şase cilindri în linie şi High Precision Injection este al doilea reprezentant BMW pe lista “10 Bwar Engines” din acest an. Impresionează prin caracteristica liniară a puterii (maxim 306 cp) şi un cuplu maxim de 400 Nm disponibil între 1300 şi 5000 turaţii pe minut. Motorul echipează modelele BMW Seria 1, BMW Seria 3, BMW X6 şi noul BMW Z4 sDrive35i. Verdictul “Ward’s Auto World” a fost unul simplu şi clar: “the best of all times”.

Combinaţia de tehnologii inovatoare precum blocul motor integral din aluminium, injecţie directă de bezină de înaltă precizie sau supraalimentare twin-turbo generează performanţe comparabile cu propulsoare de capacitate mai mare, păstrând consumul la un nivel semnificativ mai mic. Numeroase premii au recompensat aceste performanţe: în USA este pentru a treia oară pe lista “10 Best Engines” în timp ce titlul “International Engine of the Year” şi l-a adjudecat de două ori – în 2007 şi 2008.

Lasa un raspuns

*