Categoria | CSR International

Tags |

MINI E pentru oraşul New York

Publicat in 26 ianuarie 2009 de MINI

Primarul oraşului New York, Michael R. Bloomberg, a anunţat cu ocazia discursului despre starea oraşului că municipalitatea va folosi automobilele electrice MINI E puse la dispoziţie de BMW Group.

Aceste maşini vor fi folosite de Street Condition Observation Unit, cunoscută drept SCOUT. Automobilele se vor număra printre cele 500 MINI E pe care BMW Group le va produce ca parte a proiectului-pilot pentru a determina viabilitatea unui automobil electric în viaţa de zi cu zi. Maşinile MINI E vor fi utilizate de inspectorii SCOUT care circulă pe străzile din New York City şi sunt programate a fi livrate din luna aprilie.

MINI E este primul produs din cadrul Project i al BMW Group, un program destinat să cerceteze şi să dezvolte strategii de transport şi noi tipuri de automobile care să îndeplinească cerinţele aglomerărilor urbane din întreaga lume aflate în continuă expansiune, aşa cum este şi New York.

“Suntem încântaţi să lucrăm cu New York în dezvoltarea acestei noi forme de transport fără emisii”, a declarat Jim McDowell, vicepreşedinte MINI USA. “Iniţiativa primarului Bloomberg a demonstrat o înţelegere puternică a importanţei pe care o are protecţia mediului şi împărtăşim aceeaşi viziune şi entuziasm pentru dezvoltarea unor idei, tehnologii şi forme de transport noi pe care să le transpunem în realitate. Acest automobil MINI E cu emisii zero este numai primul pas.”

MINI E poate parcurge mai mult de 150 mile (240 kilometri) cu o singură încărcare a acumulatorului şi oferă agilitate şi manevrabilitate asemănătoare unui MINI Cooper. Acestea sunt asigurate de un motor electric ce dezvoltă 150 kW, echivalentul unei puteri de 201 CP. Furnizarea energiei vine de la un acumulator de litiu-ion superperformant. Maşina, care a fost prezentată în luna noiembrie la Salonul Auto de la Los Angeles, poate accelera de la 0 la 62 mph (100 km/h) în 8,5 secunde şi are viteza limitată electronic la 95 mph (155 km/h). MINI va monta un panou special în garajul fiecărui client care deţine un model MINI E, oferind posibilitatea de încărcare completă a acumulatorului în numai două ore şi jumătate.

Cele 500 de automobile MINI E vor fi trimise în zona metropolitană din New York, New Jersey şi Los Angeles, în timp ce alte maşini de acelaşi gen vor fi testate în Berlin, Germania, Londra, Anglia. Din cele 500 de unităţi destinate Statelor Unite ale Americii, 450 vor fi închiriate clienţilor care se vor înscrie online pe site-ul MINIUSA.com pentru a face parte din studiul ce va dura un an. Celelalte vor fi dedicate pentru utilizate completă şi intensă în anumite flote, cum ar fi cea destinată NYC SCOUT. O parte din cele selectate vor oferi informaţii continue şi în timp real pentru a contribui la dezvoltarea experienţei BMW Group referitoare la maşinile electrice cu emisii zero. Numărul celor care au aplicat pentru a fi înscrişi în acest proiect este mai mult decât dublul maşinilor disponibile în SUA.

În New York, MINI E vor servi ca automobile SCOUT şi vor fi livrate în cele cinci districte cu începere din primăvara acestui an. Operatorii maşinilor vor contribui la identificarea problemelor de pe străzile din New York şi verifică dacă plângerile făcute la numărul 311 sunt adresate corespunzător. Automobilele folosite de SCOUT vor parcurge aproximativ 100 mile (160 kilometri) pe zi.

Lasa un raspuns

*