Categoria | Electric

MINI E câştigă „Premiul special pentru inovaţie“

Publicat in 08 februarie 2009 de MINI

În cadrul evenimentului „Auto der Vernuft“ (Maşina raţională), Ministrul german al construcţiilor, dezvoltării oraşelor şi circulaţiei, Wolfgang Tifensse, a înmânat “Premiul special pentru inovaţie” lui Ulrich Kranz, coordonatorul “project i” din cadrul BMW Group. “Prin MINI E, BMW Group a demonstrat că urmează consecvent strategia de dezvoltare pentru reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor pe şosele,” a declarat Ulrich Kranz la decernarea premiului.

“Project i” reprezintă programul BMW Group pentru dezvoltarea conceptelor inovative de mobilitate pentru oraşele mari. MINI E, propulsat de un motor electric de 204 cp, este un exemplu elocvent în acest sens. Primul model cu emisii zero al mărcii, răspunde perfect necesităţilor viitorului cu o viteză maximă de 152 km/h şi o autonomie de 250 km. În cadrul unui proiect pilot 500 de astfel de automobile vor fi testate în acest an, în circulaţia zilnică de către utilizatori privaţi şi instituţii din Germania şi Statele Unite.

Premiul “Auto der Vernunft” este acordat anual de publicaţiile “Guter Rat” (Sfatul bun) şi “Super Illu” pentru trei categorii: compact, limuzină şi combi/van. Economia, siguranţa, protecţia mediului şi raportul calitate – preţ sunt principalele criterii de evaluare. “Premiul special pentru inovaţii” este acordat pentru realizări excepţionale în ceea ce priveşte protecţia mediului şi eficienţa.

Lasa un raspuns

*