Mai multă putere, cu un consum mai redus de combustibil. Noua gamă de motorizări Volvo Trucks.

Publicat in 09 martie 2009 de VOLVO

D7_D11_D13

„Consumul redus de combustibil este una dintre priorităţile clienţilor noştri”, spune Staffan Jufors, preşedinte şi CEO Volvo Trucks. „Cu noile noastre motoare şi transmisii, ne consolidăm poziţia de frunte pe care o avem deja în ceea ce priveşte eficienţa utilizării combustibilului.”

La începutul anului, Volvo Trucks a lansat cel mai puternic autocamion din lume, un Volvo FH16 care dezvoltă o putere maximă de 700 CP. Acum a venit vremea să lansăm unele dintre cele mai eficiente autocamioane de pe piaţă, din punct de vedere al eficienţei utilizării combustibilului. De data aceasta ne-am îndreptat atenţia spre cele mai vândute autocamioane Volvo Trucks, Volvo FH şi Volvo FM echipate cu motoare de 13 şi de 11 litri. Motorul Volvo de 7 litri, care echipează Volvo FE şi Volvo FL, este disponibil, de asemenea, într-o nouă versiune.

Un consum de combustibil mai redus cu 3 procente
D13Datorită modificărilor tehnice care optimizează combustia şi îmbunătăţirilor aduse sistemului Volvo I-Shift de schimbare automatizată a treptelor de viteză, Volvo a reuşit reducerea considerabilă a consumului de combustibil. Pentru autocamioanele cu motor de 13 litri, în combinaţie cu schimbătorul de viteze Volvo I-Shift, consumul de combustibil a fost redus cu până la trei procente faţă de versiunea anterioară (stimulente Euro 5). Pentru motorul de 11 litri, reducerea este între unu şi două procente. Motorul este disponibil în mai multe trepte de putere, reprezentând acum o alternativă mai eficientă din punct de vedere al utilizării combustibilului, pentru toată gama de modele Volvo FM. În ultimii 20 de ani, consumul de combustibil şi emisiile de bioxid de carbon care afectează mediul înconjurător, specifice unui autocamion Volvo, s-au redus cu 20 de procente.

„Acestea sunt îmbunătăţiri concrete, care sporesc profitabilitatea clienţilor”, spune Staffan Jufors. „O reducere cu câteva procente a consumului de combustibil permite economii importante, mai ales pentru activităţile de transport de cursă-lungă, în care deseori se parcurg mai mult de 200.000 de kilometri pe an.”

Valori mai mari pentru putere şi cuplu
D11Pe măsură ce autocamioanele au devenit mai eficiente din punct de vedere al utilizării combustibilului, acestea au devenit şi mai puternice. Puterea maximă a motorului de 13 litri a crescut la 540 CP şi cuplul la 2600 Nm, o creştere cu 100 Nm. Volvo D11 este disponibil în variante cu puteri maxime de până la 450 CP şi cuplu de 2150 Nm. Volvo D7 este disponibil în variante de până la 340 CP şi 1300 Nm.

Cel mai curat motor realizat vreodată
De asemenea, noile motoare sunt cele mai curate realizate vreodată şi respectă normele antipoluare Euro 5, care vor intra în vigoare în octombrie 2009. Faţă de Euro 4, emisiile de oxizi de azot au scăzut cu 40 de procente. De asemenea, atât Volvo D13, cât şi Volvo D11 sunt disponibile în variante pregătite pentru EEV (vehicule optimizate din punct de vedere ecologic). Acesta este un standard opţional de reglementări, care precizează emisii chiar şi mai reduse de funingine şi de particule şi care poate fi aplicat de autorităţile locale pentru a grăbi lansarea de vehicule mai puţin poluante.

Web/TV:

Noile lanţuri cinematice Volvo Trucks – Interviu cu Staffan Jufors, President & CEO http://volvo.qbrick.com/index.aspx?cid=2&mode=3&mid=287

Noile lanţuri cinematice Volvo Trucks – Interviu cu Ricard Fritz, head of strategic planning
http://volvo.qbrick.com/index.aspx?cid=2&mode=3&mid=288

D13-Noul motor Volvo Trucks http://volvo.qbrick.com/index.aspx?cid=2&mode=3&mid=289

Lasa un raspuns

*