Categoria | Reducere CO2

Tags |

Noul Volvo I-Shift economiseşte combustibil

Publicat in 09 martie 2009 de VOLVO

„Volvo I-Shift este deja cel mai bun sistem de schimbare a treptelor de viteză disponibil pe piaţă, iar cu noile funcţii, este un concurent chiar şi mai puternic”, spune Ricard Fritz, şeful departamentului de planificare strategică Volvo Trucks.
I-Shift_cab
Consum mai redus de combustibil şi manevrabilitate îmbunătăţită
Când Volvo Trucks investeşte foarte mult în reducerea consumului de combustibil şi în îmbunătăţirea performanţelor autocamioanelor sale, nu îşi îndreaptă atenţia numai asupra motoarelor, ci asupra întregului lanţ cinematic. Iar Volvo I-Shift joacă un rol important în cadrul acestuia. Mai mult de jumătate din toate autocamioanele Volvo FH şi Volvo FM vândute în Europa sunt echipate cu I-Shift. Acum, sistemul automatizat de schimbare a treptelor de viteze a fost adaptat pentru a corespunde performanţelor noilor motoare şi pentru minimizarea pierderilor de putere din lanţul cinematic. Mai mult, sfera utilizării I-Shift a fost extinsă, cu ajutorul unei game noi de funcţii practice şi de economisire a combustibilului. Iată principalele caracteristici:
I-Shift_inside
Funcţie îmbunătăţită de decuplare a transmisiei, „I-Roll”.
Economiseşte combustibil şi este activată automat atunci când nici puterea motorului, nici frâna de motor nu sunt necesare.
Economiseşte combustibil la transporturile grele. Pentru cel mai redus consum de combustibil şi cel mai mare confort la rulare, şoferul poate indica dacă autocamionul este încărcat sau nu la sarcină maximă. Astfel, schimbarea treptelor de viteză poate fi optimizată. Dacă vehiculul nu este încărcat la sarcină maximă, consumul de combustibil este la fel de redus ca cel al autocamioanelor care dispun de pachetul software „Transport de cursă lungă şi economie de combustibil”.
Un confort mai bun la rularea pe suprafeţe alunecoase. Există câteva funcţii care ajută la condusul în situaţii dificile. De exemplu „Performanţe îmbunătăţite – drumuri degradate”, care optimizează schimbarea treptelor de viteză şi asigură reducerea numărului de schimbări, îmbunătăţind astfel performanţele la pornirea de pe loc şi manevrabilitatea pe drumuri degradate. Aceste funcţii sunt proiectate pentru activităţi de transport în construcţii şi în domeniul forestier”.
O deplasare mai uşoară în trafic aglomerat. Pentru a evita schimbările într-o treaptă inferioară care nu sunt necesare şi pentru ajustarea mai uşoară a vitezei în ambuteiaje, este posibilă acum deplasarea cu ajutorul regulatorului de ralanti.

Face viaţa mai uşoară
„De asemenea, Volvo I-Shift contribuie şi în alte moduri la obţinerea unei economii totale mult mai bune”, explică Ricard Fritz. „Siguranţa la volan este îmbunătăţită. Costurile legate de uzură şi de întreţinere scad. Şi, nu în cele din urmă, puteţi atrage şi fideliza şoferi buni. Datorită confortului la schimbarea treptelor de viteză oferit de I-Shift, nu mai trebuie să schimbaţi vitezele manual. Face viaţa la volan mult mai simplă, aşa că nu mai miră pe nimeni faptul că şoferii apreciază foarte mult sistemul I-Shift.”

I-Shift_side

Web/TV

Noile lanţuri cinematice Volvo Trucks – Interviu cu Staffan Jufors, President & CEO http://volvo.qbrick.com/index.aspx?cid=2&mode=3&mid=287

Noile lanţuri cinematice Volvo Trucks – Interviu cu Ricard Fritz, head of strategic planning
http://volvo.qbrick.com/index.aspx?cid=2&mode=3&mid=288

D13-Noul motor Volvo Trucks http://volvo.qbrick.com/index.aspx?cid=2&mode=3&mid=289

Lasa un raspuns

*