World Green Car of the Year pentru BMW 118d

Publicat in 21 martie 2009 de BMW

BMW Seria 1 - World Car of The Year 2008

BMW Seria 1 - World Car of The Year 2008

BMW 118d a primit, în deschiderea Salonului Internaţional de la New York, titlul „Word Green Car of the Year”. Prin această distincţie juriul a premiat eficienţa programului BMW EfficientDynamics care conduce pentru BMW 118d la cifre remarcabile de consum şi reducerea emisiilor. Acest succes continuă seria de distincţii internaţionale pe care BMW le-a primit pentru programul de creştere a eficienţei pentru modelele sale. BMW a repurtat un succes de asemenea şi la „Word Car of the Year” cu actuala generaţie BMW Seria 3, în 2006.

Titlul „World Green Car of the Year”, desemnat de un juriu din 47 jurnalişti de specialitate din 24 de ţări, recompensează autoturisme şi tehnologii care aduc un aport important în reducerea emisiilor şi care au astfel un impact semnificativ pentru protecţia mediului. BMW 118d a convins experţii în special prin raportul deosebit între plăcerea de a conduce şi eficienţă.

Motorul diesel de 2,0 litri şi patru cilindri dezvoltă 105 kW/143 CP şi accelerează automobilul de la 0 la 100 km/h în numai 9 secunde. Consumul mediu conform normelor de test UE este de 4,5 litri pentru 100 km, în timp ce valoarea emisiilor de CO2 este de 119 grame pe kilometru. Aceste rezultate excelente de consum şi reducere a emisiilor de noxe sunt realizate mulţumită programului BMW EfficientDynamics.
Cea mai modernă tehnologie a motoarelor este susţinută de o serie de măsuri cum ar fi funcţia Auto Start Stop, indicator pentru treapta de viteze recomandată, aerodinamică optimizată, pneuri cu rezistenţă redusă la rulare sau regenerarea energiei la frânare. Acestea sunt disponibile în echiparea de serie atât pentru BMW 118d cât şi pentru aproape toate celelalte modele noi din gama BMW, asigurând un impact maxim al BMW EfficientDynamics în protecţia mediului.

Recunoaştere şi premii importante pentru BMW EfficientDynamics
Pentru implementarea consecventă a acestui program, BMW a primit o serie de distincţii importante din partea experţilor. BMW EfficientDynamics a primit:

În Germania
• Premiul „Volanul Verde” din partea cotidianului „Bild am Sontag”
• Premiul „Paul Pietsch” decernat de „Auto, Motor şi Sport”
• Premiul de Inovaţie „Auto 1 Europa” al publicaţiei „Auto Bild”

În Austria
• Premiul „Autorevue Award” pentru mediu din partea Clubul Automobil Austriac

În Marea Britanie
• Premiul „Green Award” din partea revistei „CAR”
• Şase modele BMW au fost desemnate „Best in class” în ceea ce priveşte măsurile de reducere a consumului şi emisiilor poluante de revista auto „What car?” în cadrul premiilor „Green Heroes”

BMW 118d continuă cu “World Green Car of the Year” seria de distincţii primite. Pentru eficienţă a fost deja recompensat cu Certificatul Ecologic Auto ÖKO-TREND 2008. BMW 118d s-a plasat pe prima poziţie în topul celor mai mici rate de depreciere pentru automobilele de pe piaţa germană în studiul “AutomobilForecastIndex” realizat de compania de cercetare a pieţei auto Eurotax Schwacke. În acelaşi timp, ADAC (Clubul Automobil German) a acordat a treia poziţie în topul fiabilităţii, cu primul loc ocupat de BMW X3, analizând problemele tehnice semnalate în anul 2007.

Lasa un raspuns

*