Green Life – AIESEC Ploieşti si Cardinal Motors

Publicat in 08 mai 2009 de VW

Green Life este primul proiect pe tema protecţiei mediului susţinut de către AIESEC Ploieşti. Problema la care răspunde proiectul este lipsa educaţiei in acest domeniu al elevilor si studentilor din Ploiesti, urmarindu-se astfel cresterea gradului de conştientizare/informare a acestora si asumarea unui rol activ in ameliorarea efectelor negative ale poluării.

AIESEC Ploieşti este membru al reţelei AIESEC România din martie 2005 fiind printre cele 13 locale aflate in Romania si incepand cu anul 2008 are drept partener principal compania Cardinal Motors.


După un studiu amănunţit al pieţii şi realităţii locale realizat anul acesta, AIESEC Ploieşti a identificat principalele probleme care necesita o atenţie deosebită şi anume: DEZVOLTAREA DURABILĂ – antreprenoriat, educaţie şi mediu.

Proiectul este imparţit in două mari etape: conferinta „Green Life”(28-31 Mai) şi marşul„Live Green ’’ pe 5 Mai de Ziua Internaţională a Mediului . In cadrul conferinţei, Cardinal Motors, partener al AIESEC Ploiesti a sustinut o serie de prezentări, sesiuni si dezbateri legate de problemele ridicate de poluare la nivelul comunitaţii ploieştene.

In urma traingurilor pe teme ca „Corporate social responsability”, „Pollution – sources and combat”, „Project management”, „Time management” participanţii au avut şansa să îsi puna in aplicare cunoştiintele dobândite prin implicarea lor in realizarea unui proiect pe tema protecţiei mediului cu un impact puternic pentru marşul nostru. Proiectul castigator a fost premiat de Cradinal Motors si in plus va fi pus sub custodia unei institutii publice, cu menţiunea de a se pune in practică viziunea participanţiilor din cadrul conferinţei.

In cadrul conferintei de presa Cardinal Motors a fost prezentat ca partener principal al asociatiei AIESEC si ca promotor al proiectelor de responsabilitate sociala. La finalul conferinteti studentii au primit un ghid reciclabil de promovare a comportamentului responsabil.

Lasa un raspuns

*