Dacia lanseaza Declaratia de Mediu

Publicat in 05 iunie 2009 de DACIA

DM2Dacia lansează Declaratia de Mediu, document care defineste obiectivele de reducere a impactului activitatilor uzinei asupra mediului inconjurator. Declaratia este o schema directoare in domeniul protectiei mediului, care permite o viziune pe termen de 10 ani cu privire la evolutiile prevazute pentru situl industrial de la Mioveni.

Toate siturile industriale in care Renault este actionar majoritar sunt certificate ISO 14001, un standard care valideaza actiunile de progres ale unei platforme industriale in domeniul protectiei mediului. Dacia este certificata ISO 14001 din anul 2005. Compania a pus in practica un management al protecţiei mediului transparent si auditabil. Aceasta a implementat progresiv metodologiile, instrumentele si standardele de management si de reducere a impactului asupra mediului, valabile la nivelul Grupului Renault in cadrul strategiei de dezvoltare durabila.

Sistemul de management pentru protectia mediului presupune o ameliorare continua a performantelor companiei, un control intern si extern periodic, dar si instruirea salariatilor si a colaboratorilor prin programe in domeniul combaterii poluarii solului sau formari speciale pentru posturile de munca expuse la riscuri de poluare.

Valoarea investitiilor Dacia in protecţia mediului depaseste 17 milioane de euro in perioada 2000-2009. Astfel, Dacia a atins performanţe semnificative în ceea ce priveste reducerea consumurilor specifice pe vehicul: consumul de apa a scazut cu 97,22%, emisiile de dioxid de carbon s-au redus cu 87%, consumul de energie electrica s-a redus cu 86,57%, iar cantitatea de deseuri periculoase s-a diminuat cu  72,28%.

De asemenea, Dacia a lansat versiuni de motorizare mai putin poluante, precum Logan cu GPL, si a introdus semnatura „Dacia eco2”. Aceasta garanteaza faptul ca vehiculul este fabricat intr-o uzina certificata ISO 14001; emisiile sale de dioxid de carbon nu depasesc 140g/km; 95% din componentele sale sunt reciclabile si 5% din materialul plastic folosit pe vehicul este reciclat. In prezent, toate versiunile de motorizare diesel Dacia indeplinesc aceste criterii.

Dacia isi propune sa se pozitioneze ca « actor de referinta » in materie de mediu si prin actiunile sale viitoare. Aceste actiuni vor duce la intarirea dialogului cu partenerii locali, dezvoltarea colaborarilor cu asociatiile de profil si cu scolile din vecinatate si promovarea bunelor practici de “eco-conduita”.

Lasa un raspuns

*