Opel / Vauxhall Ampera câştigă un prestigios premiu pentru tehnologie

Publicat in 11 iunie 2009 de OPEL

Revoluţionarul autovehicul electric Opel/Vauxhall Ampera cu autonomie extinsă (E-REV) a fost încununat luni drept primul câştigător al unui nou şi prestigios premiu acordat pentru autovehicule propulsate de motoare ecologice.

Revista auto britanică de top What Car? i-a conferit modelului Ampera distincţia Green Technology Award, lăudând abordarea inovatoare şi practică a acestui model faţă de tehnologia de propulsie ecologică, precum şi capacitatea acestuia de a spulbera neliniştile cauzate de problema autonomiei invocată de utilizatorii autovehiculelor electrice convenţionale.

Spre deosebire de un autovehicul electric care necesită reîncărcare, sistemul E-REV al modelului Ampera, denumit Voltec, utilizează un generator pe benzină încorporat pentru a preîntâmpina descărcarea completă a bateriei. Aceasta înseamnă că, pe lângă o autonomie de 60 km oferită doar de motorul electric, electricitatea furnizată de motorul-generator prelungeşte autonomia modelului Ampera la peste 500 km.

Majoritatea conducătorilor auto europeni vor putea utiliza modelul Ampera cu patru locuri pentru peste 70% dintre călătoriile cu autovehiculul, pe distanţe cu mult sub autonomia furnizată de motorul electric, cu zero emisii şi consum de carburant.

Premiile Green Awards subliniază şi recunosc eforturile depuse de industria auto britanică de a produce autovehicule mai ecologice. Premiile au fost prezentate de primarul Londrei Boris Johnson şi editorul revistei What Car? Steve Fowler, în cadrul unei ceremonii organizate în capitala Marii Britanii. „Dintre numeroasele abordări ale problemei privind reducerea emisiilor de CO2, sistemul Voltec al modelului Ampera este unul dintre cele mai inteligente. Este simplu, eficient şi, deoarece poate fi adaptat pentru utilizare cu celule de carburant, va fi utilizat mulţi ani de acum înainte”, a declarat Fowler.

La primirea premiului, Gherardo Corsini, director al departamentului Advanced Vehicle Development din cadrul GM Europe, a declarat: „Această distincţie este o adevărată onoare pentru toţi cei implicaţi în dezvoltarea modelului Ampera şi reprezintă o dovadă în plus că sistemul de propulsie Voltec devine recunoscut pe scară largă, atât în domeniu, cât şi de către publicul larg, drept cea mai practică şi realistă formă de propulsie alternativă disponibilă în viitorul apropiat”.

Producţia modelului Ampera este programată să înceapă în 2011. În Marea Britanie, primele modele vor fi lansate pe piaţă la începutul anului 2012.

Lasa un raspuns

*