Premiul de Excelenţă TIFF 2009 – oferit de Mercedes-Benz maestrului Mircea Albulescu

Publicat in 10 iunie 2009 de Mercedes-Benz

Mercedes-Benz, maşina oficială a TIFF 2009, salută câştigătorii celei de a opta ediţii a festivalului, anunţaţi în cadrul Galei de Închidere, desfaşurată pe 6 iunie la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. Mai mult, în cadrul acestei gale, Mercedes-Benz a oferit maestrului Mircea Albulescu Premiul De Excelenţă TIFF 2009, răsplătind astfel meritele unuia dintre cei mai marii actori ai scenei şi filmului românesc.

Premiul a fost înmânat maestrului Albulescu de către Primul Ministru al României, Emil Boc, acest moment reprezentând una dintre surprizele speciale şi emoţionante ale Galei de Închidere a celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. În palmaresul de trofee ale marelui actor s-a adăugat şi Premiul de Excelenţă TIFF, alăturându-se Premiului pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER din 2005, Premiului Naţional pentru întreaga activitate artistică acordat de Ministerul Culturii şi Cultelor în 2003 şi Premiului de Excelenţă pentru contribuţia deosebită adusă la afirmarea filmului românesc, oferit de Centrul Naţional al Cinematografiei.

La TIFF 2009, Mercedes-Benz a fost martorul celui mai aşteptat moment al festivalului: desemnarea câştigătorilor celei de-a opta ediţii, care s-a întamplat în penultima seară de TIFF. Juriul, format din Assumpta Serna, Corina Şuteu, Jim Stark, Dan Făinaru şi Szabolcs Hajdu a decis ca Trofeul Transilvania să fie acordat anul acesta ex aequo filmului Nord,pentru

În cadrul Galei, cei prezenţi au avut parte şi de alte surprize şi momente speciale: actorul Dorel Vişan a urcat pe scenă pentru a-i aduce un omagiu regizorului Dan Pita – căruia festivalul i-a acordat unul din cele două Premii pentru Întreaga Carieră, al doilea trofeu cu această titulatură ajungând la actorul Florin Piersic fiind oferit de celebra actriţă Claudia Cardinale. De asemenea, aceasta a fost încununată cu oferirea unui trofeu TIFF pentru Întreaga Carieră.

Lasa un raspuns

*