Categoria | Reducere CO2

Volkswagen lansează pe piaţă noul Golf GTD

Publicat in 11 iunie 2009 de VW

Noul Volkswagen GTD se poate comanda si in Romania. Modelul va fi livrat catre clienti din luna iulie.

Gama de modele Golf se extinde pas cu pas: la finalul anului 2008 a fost lansată cea de-a cincea generaţie a acestui bestseller. La scurt timp, în primăvara anului 2009, a debutat noul Golf Plus. Imediat după acest moment, în centrul atenţiei s-a aflat modelul actual Golf GTI, urmat imediat de noul Golf Variant. În prezent s-a parcurs încă o etapă: cu noul Golf GTD. 125 kW / 170 CP îl transformă în cel mai puternic Golf cu motorizare diesel disponibil în prezent. Abrevierea GTD exercită un efect magic asupra pasionaţilor de propulsoare diesel, beneficiind şi de o tradiţie îndelungată: în urmă cu 27 de ani a fost lansat primul GTD şi a revoluţionat piaţa motoarelor cu aprindere proprie prin propulsorul supraalimentat; pentru prima dată, un diesel nu era doar economic, ci şi sportiv. GTD a netezit drumul către expansiunea la nivel mondial a motorului TDI – propulsorul diesel cu injecţie directă de înaltă tehnologie produs de concernul Volkswagen.

Valori de referinţă GTD: Noua generaţie Golf GTD este propulsată de un TDI common-rail foarte modern, motiv pentru care este mai puternic (350 newton-metri), mai economic (5,3 litri), mai ecologic (139 g/km CO2 / Euro 5) şi mai silenţios decât până acum. Dar şi mai sportiv: 8,1 secunde pentru sprintul clasic de la 0 la 100 km/h şi 222 km/h viteza maximă, demonstrează această afirmaţie.

Înrudire cu GTD: Prin performanţele sale, Golf GTD se adresează tuturor fanilor de motoare diesel care apreciază un nivel maxim de dinamism. Din acest motiv, GTD dă dovadă de o înrudire clară cu noul Golf GTI (155 kW / 210 CP). În timp ce acesta oferă în mod consecvent, într-o clasă proprie, cu motorizare eficientă pe benzină, performanţele garantate de modele sport mult mai scumpe, Golf GTD iese în evidenţă prin consumul său redus remarcabil şi raza de acţiune de aproximativ 1.000 kilometri (la o capacitate a rezervorului de 55 litri).

Înaltă tehnologie GTD: Componentele tehnice sunt printre cele mai avansate disponibile pe piaţă. Elementul central al acestei structuri de înaltă tehnologie este reprezentat fără îndoială de motorul TDI. Cuplul său motor specific este de 177,8 newton-metri per litru de capacitate cilindrică. Propulsorul cu patru cilindri şi patru supape oferă astfel practic în orice situaţie puterea unui motor cu şase cilindri specific unui model sport! Inovatoare este şi cutia DSG cu 6 trepte produsă de Volkswagen: la fel ca în cazul modelului Golf GTI, şi Golf GTD va fi disponibil opţional, în locul cutiei manuale cu 6 trepte, cu o cutie de viteză cu dublu ambreiaj; nu există o cutie automată mai rapidă şi mai eficientă. Golf GTD cu DSG dezvoltă 220 km/h, accelerează de asemenea în 8,1 secunde de la 0 la 100 km/h şi consumă în medie numai 5,6 litri de motorină la 100 kilometri (147 g/km CO2).

Lasa un raspuns

*