Noi proiecte Opel pentru energia solară

Publicat in 21 septembrie 2009 de OPEL

Opel îşi extinde iniţiativa de promovare a producţiei de energie regenerativă prin construirea unei instalaţii solare pe acoperişul unităţilor sale din Rüsselsheim şi Kaiserslautern. Împreună cu partenerii Tauber-Solar şi SOLON SE, Opel va produce 13 megawaţi de energie solară, reducând astfel emisiile de CO2 în fabrica sa din Rüsselsheim cu aproximativ 7.500 de tone pe an.

Lucrul la modulele solare de 225.000 de metri pătraţi au început în luna iulie; primele panouri vor fi montate la sfârşitul toamnei. Acestea vor acoperi în total 225.000 de metri pătraţi. Opel a încheiat un parteneriat cu Tauber-Solar-Energie und Wärmetechnic GmbH pentru construirea instalaţiei din Rüsselsheim şi cu SOLON SE pentru planificare, livrarea componentelor şi operarea instalaţiei.

Împreună cu instalaţia de pe acoperişul unităţii Opel din Zaragoza, Spania, Opel deţine o reţea vastă de instalaţii solare montate pe acoperiş în Europa. Proiectul solar Opel va continua cu unitatea de producţie din Kaiserslautern. Experţii energetici Opel examinează viabilitatea construirii de instalaţii solare pe acoperiş în diverse locaţii din Europa.

„Experienţa noastră cu prima instalaţie solară de acoperiş din Zaragoza a fost una pozitivă, astfel că am decis să extindem programul. Cu următorul pas al iniţiativei noastre solare, ne vom demonstra angajamentul faţă de energia durabilă şi mobilitatea ecologică,” a declarat preşedintele Consiliului Supervizor Opel, Carl-Peter Forster în cadrul unei ceremonii de deschidere, la care a participat şi primul ministru al landului Hessa, Roland Koch.

Primul mesager al ofensivei solare Opel poate fi deja văzut în faţa Adam Opel Haus: aşa-numitul Solar Mover, un sistem fotovoltaic ce se roteşte pe două axe şi direcţionează celulele solare către razele soarelui indiferent de oră, pentru a obţine cea mai mare cantitate posibilă de energie solară.

Eficient şi ecologic: energie solară pentru producţia modelului Insignia

La construirea instalaţiei de acoperiş colaborează oraşul Rüsselsheim, Tauber Solar, producători şi furnizori de sisteme de acoperiş. Tauber deţine mulţi ani de experienţă în domeniul energiei solare şi al instalaţiilor solare. „Există atât de multe acoperişuri ce pot fi utilizate pentru producerea energiei solare,” a declarat Leonhard Haaf, Directorul General al Tauber Solar.

Anke Hunziger, membru în consiliul executiv al companiei SOLON, a declarat: „Proiectul demonstrează avantajele energiei fotovoltaice. Energia electrică va fi produsă acolo unde este nevoie. Ne bucurăm să avem compania Opel drept partener pentru producerea de energie regenerabilă. Suntem convinşi că acest lucru va reprezenta o lecţie pentru oricine doreşte să afle mai multe despre modul în care pot fi utilizate acoperişurile plane de mari dimensiuni.”

Elementele solare şi tehnologia de montare sunt furnizate de SOLON. Planificarea şi managementul proiectului vor fi conduse de Tauber. Eficienţa celulelor solare, care sunt fabricate în Germania, este extrem de ridicată, acestea având un randament de 18%. Eficienţa modulului SOLON şi conceptul inteligent al celulelor fotovoltaice se transpun într-o utilizare optimă a celui mai mare spaţiu disponibil.

Se preconizează că unitatea de producţie din Rüsselsheim va produce 12,35 milioane de kilowaţi-oră de energie solară. Orice cantitate de energie neutilizată, de exemplu, energia produsă în week-end sau în timpul zilelor libere, va fi direcţionată spre reţeaua locală.

„Pentru noi, acest ultim proiect solar reuneşte trei elemente importante. Este eficient, utilizează o sursă de energie ecologică şi constituie un pas înainte decisiv către electromobilitatea ecologică” a declarat Carl-Peter Forster.

Lasa un raspuns

*