Producatorii de automobile isi afirma increderea in vehiculele electrice pe baza de celule de combustibil

Publicat in 09 septembrie 2009 de HONDA

Astăzi, Daimler AG a anunţat că cei mai importanti producatori de vehicule în tehnologia celulelor de combustibil – Daimler AG, Ford Motor Company, General Motors / Opel, Honda Motor Co, Ltd., Hyundai Motor Company, Kia Motors Corporation, alianţa Renault SA, Nissan Motor Corporation şi Toyota Motor Corporation au dat o declaraţie comună pentru dezvoltarea şi introducerea pe piaţă a vehiculelor electrice cu celule de combustibil, printr-o Scrisoare de înţelegere.

Aceste companii au acumulat cunoștințe remarcabile în dezvoltarea tehnologiei celulelor de combustibil şi, prin urmare, semnarea marchează un pas important spre producţia de serie de astfel de vehicule nepoluante la nivel local.

Producătorii care au semnat au anticipat cu certitudine că, începând cu 2015, un număr destul de semnificativ de vehicule electrice cu celule de combustibil ar putea fi comercializate. Acest număr vizează câteva sute de mii de unităţi de-a lungul ciclului de viaţă al unei masini la nivel mondial. Deoarece fiecare producător de autovehicule va pune în aplicare propria sa producţie specifică şi strategii comerciale, precum şi calendare diferite, comercializarea de vehicule electrice cu celule de combustibil poate să înceapă mai devreme decât anul menționat mai sus.

Traficul rutier a crescut constant în ultimii ani şi astfel, numărul proprietarilor de maşini este așteptat să crească de asemenea. Ca rezultat, va exista prioritate pentru maşini cu emisii scăzute şi pentru maşini cu emisii zero în încercarea de a atinge obiectivele globale de reducere a emisiilor de CO2. Pe parcursul ultimului deceniu, guvernele, producătorii de autoturisme şi sectorul energetic au acordat o atenţie deosebită introducerii hidrogenului drept combustibil pentru transport rutier ca prioritate, pentru a atinge obiectivele asociate cu managementul de emisie şi de reducere a emisiilor de CO2.
Proiecte demonstrative actuale care implică companii de vanzare de combustibil, furnizori de utilităţi şi companiile de inginerie, au arătat că producţia, depozitarea, transportul şi desfăşurarea de echipamente eficiente de hidrogen drept combustibil sunt fezabile din punct de vedere tehnic.

Pentru a asigura intrarea cu succes pe piaţă a vehiculelor electrice cu celule de combustibil, infrastructura pe bază de hidrogen trebuie să fie construită și să aibă o densitate suficientă. Reţeaua trebuie terminată până în 2015 şi ar trebui să fie construită din zonele metropolitane, prin intermediul unor coridoare, catre o acoperire cat mai largă.
Producatorii susţin ideea de a construi o infrastructură de hidrogen în Europa, cu Germania ca punct de pornire regional şi în acelaşi timp, dezvoltarea de concepte similare pentru pătrunderea pe piaţă a infrastructurii pe bază de hidrogen în alte regiuni ale lumii, inclusiv SUA, Japonia şi Korea ca puncte de plecare următor.

Lasa un raspuns

*