Saptamana europeana a mobilitatii durabile:12-19 septembrie. Angajamentele permanente ale Grupului MICHELIN

Publicat in 25 septembrie 2009 de MICHELIN

Sa concepi si sa comercializezi anvelope pentru autoturisme si camioane care au distanta mica de franare pe carosabil umed, capabile sa reduca consumul de carburant si sa parcurga mai multi kilometri…. Sa dezvolti proiecte si sa informezi participantii la trafic despre importanta anvelopelor si a intretinerii lor… Acestea sunt doar cateva din misiunile pe care Grupul MICHELIN le pune in practica in toata lumea.
Pe langa toate aceste initiative, angajamentul MICHELIN pentru siguranta rutiera, in Franta si in toate celelalte tari unde Michelin este prezent, are 2 directii principale: sensibilizarea conducatorilor auto la respectarea presiunii corecte din anvelope (6% dintre accidentele mortale de pe drumurile din Europa sunt datorate anvelopelor deteriorate sau cu presiune scazuta) si sensibilizarea tinerilor cu privire la pericolele intalnite pe sosele (la nivel mondial, accidentele de acest gen reprezinta prima cauza de mortalitate a tinerilor cu varste cuprinse intre 10 si 24 de ani).
Anvelopele  MICHELIN ENERGY™ Saver pentru autoturisme si MICHELIN X ENERGY™ SAVERGREEN pentru camioane fac parte dintr-un ansamblu coerent: sa contribuim la reducerea costurilor si la impactul asupra mediului, tinand cont in acelasi timp si de siguranta rutiera.
Trebuie stiut ca 1 plin de carburant din 5 (pentru autoturisme) si 1 plin din 3 (pentru camioane) este « absorbit » de anvelope. Provocarea MICHELIN consta in conceperea de anvelope care sa reduca consumul de carburant si care sa asigure cele mai bune performante in materie de siguranta si randament kilometric.
Inca de la lansarea de pe piata europeana la inceputul anului 2008, anvelopa MICHELIN ENERGY™ Saver a fost vanduta in peste 29 de milioane de unitati. Astfel, aceste anvelope au permis economisirea a peste 92 de milioane de litri de carburant*, iar 184 000 de tone de CO2 nu au mai fost emise in atmosfera.
In mai 2008, noua anvelopa pentru camioane MICHELIN X ENERGY™ SAVERGREEN a fost comercializata in dimensiunea 315/70 R 22.5 si s-au economisit 1.2 milioane de litri de carburant, iar 3 200 de tone de CO2 nu au mai fost emise in atmosfera.
* Teste de consum si rezistenta la rulare TÜV SÜD Automotive in 2008 si 2009, si DEKRA Test Center 2009 pe dimensiunile 195/65 R15 H si 205/55 R16 V.

Lasa un raspuns

*