Michelin si siguranta rutiera in Zalau

Publicat in 01 octombrie 2009 de MICHELIN

Michelin Romania in parteneriat cu Primaria Municipiului Zalau si cu Politia Rutiera au derulat un proiect de semnalizare a trecerilor de pietoni din apropierea institutiilor de invatamant din municipiu. Scopul acestei actiuni este de a asigura un trafic cat mai sigur pentru  locuitorii orasului.

Proiectul consta in reconditionarea a 18 treceri de pietoni prin revopsirea acestora si crearea a 5 noi treceri. De asemenea, in apropierea a 5 scoli cu acces evaluat ca fiind cu risc pentru siguranta elevilor, au fost instalate marcaje transversale care ii obliga pe soferi sa reduca viteza pana la 30 km/h.
Pe data de 22 septembrie, Michelin impreuna cu Primaria si Politia au facut receptia oficiala a lucrarii, la eveniment participand din partea Michelin Romania Christian Falconet, Director Zalau Anvelope, Felix Oanta, Director Zalau Cord, Radu Capalnasiu, Primar al Municipiului Zalau, Dana Cota, viceprimar al Municipiului Zalau, Aurel Bican, Director Tehnic DGADP, precum si Comisar Sef Gelu Cordea din partea Politiei Municipiului Zalau si Comisar Sef Viorel Vicas din partea Politiei Rutiere.
”Grupul Michelin acorda o importanta deosebita securitatii produselor pe care le fabrica avand in vedere ca anvelopele sunt singurul punct de contact al autovehiculelor cu solul . De asemenea, compania are in centrul preocuparilor sale siguranta persoanelor, fie ca ne referim la clienti, cei care utilizeaza anvelopele, fie la cetatenii din comunitatile in care avem uzine.
De aceea, anul acesta am organizat 2 actiuni pe tema «Securitatea rutiera cu Michelin». Prima a fost dedicata educatiei copiilor si sensibilizarii membrilor comunitatii asupra pericolelor din trafic. Cea de-a doua a urmarit semnalizarea corecta a trecerilor de pietoni din Zalau. Investitia Michelin in acest proiect a vizat zone din apropierea institutiilor de invatamant, unde copiii sunt mai expusi. Ne dorim ca Michelin sa contribuie la un trafic mai sigur in orasul nostru.
Apreciem bunele relatii pe care le avem cu autoritatile locale, primarie si politie, cu care am cooperat la realizarea acestor actiuni. Misiunea noastra comuna este de a crea un oras modern, unde copiii nostri pot circula in siguranta, unde toti cetatenii pot traversa strazile fara sa fie expusi vreunui risc.” Christian Falconet –  Director General ZALAU ANVELOPE

“Ca actor in domeniul mobilitatii rutiere si semnatar al Cartei Europene a Securitatii Rutiere, Michelin se implica in mod responsabil in actiuni de reducere a numarului de accidente de circulatie. Aceasta actiune de ameliorare a semnalizarii rutiere in proximitatea scolilor din Zalau, ilustreaza  dorinta noastra de a asigura elevilor si nu numai lor, o deplasare cat mai sigura pe drumurile din municipiu.”  Felix  Oanta – Director General  ZALAU CORD

Grupul Michelin urmareste  in cadrul demersului “Performanta si Responsabilitate” sa se integreze corect in viata comunitatilor din care face parte. Una din orientarile prioritare este aportul la o mobilitate rutiera mai sigura pentru toti, prin promovarea progresului si a inovatiei in serviciul sigurantei rutiere si al mediului inconjurator, prin incitarea la o conduita responsabila si prin facilitarea accesului la o mobilitate sigura a bunurilor si persoanelor.

Lasa un raspuns

*