Categoria | Reducere CO2

Noul Opel Corsa ecoFLEX cu un consum de numai 3,7 litri/100 km şi emisii de CO2 de 98g/km

Publicat in 30 octombrie 2009 de OPEL

Începând cu luna ianuarie, 2010, noul Opel Corsa ecoFLEX va respecta mai mult normele de protecţie a mediului şi va oferi mai multă plăcere a conducerii decât niciodată. Este propulsat de un sofisticat motor diesel 1.3 CDTI care dezvoltă o putere de 70 kW/95 cp, sporită de un turbocompresor cu geometrie variabilă. Dezvoltă o putere mai mare cu 28 de procente decât generaţia precedentă a modelului Corsa ecoFLEX, chiar dacă are un consum de carburant şi emisii de CO2 mult reduse, cu aproximativ 10 procente.

Noul Corsa ecoFLEX ilustrează filozofia mărcii Opel, de a crea autovehicule ecologice dar care să asigure plăcerea conducerii. Cu un cuplu de 190 Nm, disponibil la turaţii între 1750 şi 3250 rpm, acest model Corsa ecoFLEX are nevoie de numai 3,7 l/100 km, având emisii de CO2 de numai 98 g/km, pentru varianta cu trei uşi. Modelul Corsa cu cinci uşi are emisii de 99 g/km.

Ambele versiuni sunt echipate ca dotare standard cu un filtru de particule diesel, care reduce extrem de mult emisiile cele mai dăunătoare pentru sănătate. Cu acest model Corsa ecoFLEX, parcurile auto şi şoferii privaţi din multe ţări europene pot beneficia de avantajele taxelor eco speciale, fără a polua aerul cu particule diesel.

Motorul noului Corsa ecoFLEX combină două puncte forte: emisiile reduse de CO2 şi performanţele înalte. Inginerii de la Opel au realizat acest lucru utilizând un turbocompresor cu geometrie variabilă care sporeşte în mod substanţial performanţele motorului. Pentru a ajuta la producerea unei presiuni mai mari a turbocompresorului, inginerii au redus uşor raportul de compresie, de la 18:1 la 16,8: 1. De asemenea, au optimizat calibrarea motorului şi au asigurat o creştere foarte mare a cuplului minim de final şi a cuplului maxim, făcând posibilă o nouă configuraţie a transmisiei: pentru unitatea cu cinci trepte de viteză s-a ales un raport de transmisie mai mare. Noul model ce dezvoltă o putere de 95 cp are o viteză maximă de 177 km/h şi necesită doar 12,3 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Această configuraţie „cu raport mare, ecologică” a transmisiei colaborează la reducerea valorilor emisiilor de CO2 sub 100 g.


Aerodinamica a fost îmbunătăţită prin coborârea gărzii la sol cu 20 de milimetri şi optimizarea fluxului de aer prin intermediul fantelor de admisie. Jantele sunt prevăzute cu capace de roată noi, mai eficiente. Modelul Corsa ecoFLEX este echipat cu pneuri speciale, 175/70, rezistente la uzură şi optimizate, şi jante mai uşoare, din oţel, formate prin turnare, de 14″ – cele de 15″ fiind dotări opţionale.Lasa un raspuns

*