Categoria | Electric, Hibrid, Hidrogen

Tags |

Conceptul FINE-N

Publicat in 24 noiembrie 2009 de TOYOTA

Masini Concept Fuel cell Inovative Emotion-Noua generatie

Conceptul FINE-N da un exemplu despre cum ultimele realizari in domeniul tehnologiei celulelor energetice deschid o lume noua a posibilitatilor de proiectare. Rezervorul de hidrogen este inalt de doar 150mm si este montat in podeaua masinii, impreuna cu bateria cu ioni de litiu. Dimensiunile reduse ale celulei energetice au fost obtinute partial prin stocarea hidrogenului la presiune mai mare (70mpa sau 700 atmosfere). In locul unui tren de rulare conventional, FINE-N foloseste controlul prin telecomanda al sistemelor de directie si franare, precum si al acceleratiei. Exteriorul este caracterizat de un design ce impinge rotile catre extremitatile masinii, obtinandu-se astfel o parte frontala scurta si un parbriz panoramic. Aripile laterale fata si spate pronuntate adauga un plus de caracter designului dinamic. Fiecare roata este dispune de propriul sau motor electric de 25kW, sistem ce ofera o exceptionala performanta, prin controlul independent al celor patru roti pentru accelerare si franare. Datorita eficientei noii celule energetice, raza de actiune este de pana la 500km (312.5 mile).

FINE-N are un design radical si avansat, si transmisie integrala folosind 4 motoare
Componente compacte Componente compacte

FINE-N adaposteste componentele cheie, precum rezervorul de hidrogen, unitatea de control a energiei si bateria in pozitii joase, centrale, pentru a obtine un centru de greutate cat mai jos si a minimiza inertia la manevrare.
Volan avansat Volan avansat
Fara nicio limitare mecanica, volanul si pedalele pot fi pozitionate pentru a satisface preferintele oricarui sofer, iar interiorul a fost lasat in intregime la dispozitia ocupantilor masinii.
Sistem de recunoastere vizuala Sistem de recunoastere vizuala

FINE-N este protejat de un sistem de recunoastere vizuala, ce efectueaza autentificarea soferului inainte de a se descuia automat. In momentul punerii centurii de siguranta, setarile personale privind volanul, pozitia pedalelor, climatizarea, sistemul de navigatie si cel audio sunt rememorate de catre computer si restaurate.

Lasa un raspuns

*