Categoria | Amprenta CO2

Tags |

Eco-VAS

Publicat in 25 noiembrie 2009 de TOYOTA

Sistemul vehiculului ecologic

Pentru a atinge un nivel mai scazut de emisii si vehicule ecologice in drumul catre masina ecologica perfecta este esential pentru masurarea progresului. Toyota a dezvoltat Sistemul Vehiculului Ecologic sau Eco-VAS Aceasta abordare permite supravegherea intregului ciclu al vehicului – de la productie pana la casare – in ceea ce priveste impactul asupra mediului inconjurator, incepand din fazele de proiectare si pana la contructia propriu-zisa. Toyota a inceput utilizarea sistemului use Eco-VAS in 2004, implementarea propriu-zisa avand loc in 2005.

Cand are loc proiectarea unui nou vehicul Toyota vehicle inginerul sef stabileste obiective cantitative pentru reducerea impactului asupra mediului inconjurator. Acest proces incepe de la materialele folosite si presupune inclusiv eliminarea substantelor periculoase cum este cromul. Procesul continua cu examinarea eficientei combustibilului si a nivelului emisiilor in timpul mersului. Se analizeaza cantitatea de materiale care pot fi recuperate in momentul casarii, precum si reducerea emisiilor in timpul ciclului de viata al vehiculului.

Toate rezultatele acestor analize sunt pastrate intr-o baza de date care poate fi accesata pentru a compara progresele realizate in procesul de atingere a obiectivelor Eco-VAS si pentru a confirma conformitatea vehiculelor cu cerintele de protectie a mediului inconjurator.

Numirea unor echipe speciale care sa evalueze impactul vehiculelor asupra mediului inconjurator chiar inainte de faza productiei propriu-zise, determina posiblitatea ca Toyota sa asigure imbunatatiri constante si progresive vehiculelor sale, in drumul catre masina ecologica perfecta.

Lasa un raspuns

*