Fiat eco: Drive – cum sa reduci costurile si impactul autoturismului tau asupra mediului

Publicat in 27 noiembrie 2009 de FIAT

Fiat si Microsoft au dezvoltat recent o aplicatie care va contribui activ la modul in care fiecare sofer Fiat va alege sa isi conduca masina.
eco:drive

Sistemul eco:Drive este o premiera in industria auto si va fi pentru inceput disponibil pe modelele Fiat 500 si Grande Punto, pentru ca in anul 2009 sa fie extins pe toate modele Fiat echipate cu Blue&Me. Mai mult decat o aplicatie, eco:Drive este o comunitate in care contributia fiecarui membru se va traduce printr-o mai mare eficienta a acesti inovatii.

Cum functioneaza?

Prin intermediul USB-ului din sistemul Blue&Me sunt inregistrate pe un memory stick toate detaliile ce tin de stilul de condus al fiecarui sofer: viteza, acceleratie, franare, schimbarea vitezelor. Toate aceste date sunt apoi descarcate in calculatorul propriu. Cu ajutorul programului eco:Drive (http://www.fiat.co.uk/ecodrive/#ecodrive/intro) soferul poate face apoi o analiza a consumului si nivelului de emisii, primind sugestii cu privire la modul in care poate reduce acesti indicatori si economisi pana la 15% din costurile obisnuite (folosind aplicatia in mod corect).

Programul poate fi descarcat in mod gratuit de la adresa mentionata.

1 Comentarii pentru acest articol

  1. eugen spune

    Uau ce tare. USB-ul e legat la sistemul de muzica? pot folosi si un mp3 player?

Lasa un raspuns

*