Hybrid Synergy Drive®

Publicat in 24 noiembrie 2009 de TOYOTA

Noul sistem hibrid, care a echipat pentru prima data modelul Toyota Prius, este primul care va fi imbunatatit in concordanta cu un concept revolutionar numit Synergy Drive®. Sistemele din generatia actuala se bazeaza pe un motor pe benzina, utilizat pentru a obtine performante de varf, si pe un motor electric auxiliar. Sistemul Hibrid Synergy Drive® ofera motorului electric un rol mai important, sporindu-i performantele.
Noul model Prius, prevazut cu tehnologia ” Sistem Hibrid Synergy Drive®”, are performante de varf, consum scazut de combustibil si conduce detasat la capitolul masini nepoluante.
Revolutia condusului continua cu o noua generatie a tehnologiei Hybrid Synergy Drive de la Toyota. Cu doua motoare electrice si un mod EV care permite condusul in modul exclusiv electric, va veti bucura de o accelerare puternica, o manevrare lina, o eficienta de top si cea mai buna performanta aerodinamica din clasa sa. Inauntru beneficiati de un spatiu generos si confortabil si o tehnologie inovatoare foarte usor de folosit, multumita designului intuitiv ce apeleaza la simturi.

Inconfundabila placere a condusului. Spatiu si stil. Economie multilaterala. Propulsat de Hybrid Synergy Drive. Hibrid integral, satisfactie totala.

Ce este Toyota Hybrid Synergy Drive®?


Sistemul Hibrid Synergy Drive® nu este doar o versiune imbunatatita a sistemului original hibrid Toyota (THS). Este un concept cu totul nou, care reprezinta solutia ideala pentru cei care vor sa imbine placerea de a conduce cu impactul minim asupra mediului inconjurator.
Un motor pe benzina, mai puternic, de 1.5-litri functioneaza alaturi de un motor electric mai mic si mai eficient, pentru a obtine performante care fac din modelul Prius un adversar serios la Segmentul D. Intr-adevar, motorul electric este mai puternic decat cele mai multe motoare cu combustie interna de 1.0 pana la 1.2-litri. La 400 Nm de la 0-1200 rpm, cuplul modelului Prius este mai mare decat al motorului V6 diesel. Ca rezultat, poate obtine o accelerare de la 0 la 100 km/h sub 11 secunde, cu 3 secunde mai putin decat modelul actual si comparabil cu o masina cu motor conventional diesel de 2.0-litri.
Deoarece sistemul avansat de control hibrid foloseste motorul electric ca sursa principala de putere, acesta asigura o tinuta de drum exceptionala. Accelerarea este mare, dar liniara, mai ales de la 50 la 80 km/h, in timp ce zgomotele si vibratiile sunt minime.

Hybrid Synergy Drive® ofera performanta cu un impact minim asupra mediului inconjurator:
– Accelerare 0-100 km/h in 10,9 sec, la un consum combinat de 4.3 l/100km
– Motorul electric este cel mai puternic din lume, raportat la greutatea si marimea lui
– Motorul pe benzina folosind ciclul Atkinson este cel mai eficient sistem pe benzina aflat in productie
– Sistemul inteligent de franare economiseste combustibil, folosind energia cinetica a masinii
– Motorul pe benzina este oprit automat cand Prius este oprit in trafic

Lasa un raspuns

*