Categoria | Amprenta CO2

Toyota – Masurarea impactului masinilor asupra mediului inconjurator

Publicat in 25 noiembrie 2009 de TOYOTA

Cum poate fi masurat impactul masinilor asupra mediului inconjurator?

Studiind ciclul de viata al unei masini, putem masura cu precizie impactul asupra mediului in factori legati de materiale, emisii si de durata de viata. Evaluarea Ciclului de Viata ne ajuta sa producem mai usor masini mai putin poluante urmarind tinte precise
Una din cele mai promitatoare tehnologii pentru reducerea emisiilor la masinile conventionale este cunoscuta ca Tehnologia Hibrida, deoarece combina avantajele a doua surse de putere, in loc sa se bazeze pe una singura. De exemplu, un motor pe benzina poate functiona impreuna cu un motor electric.

In anumite situatii de utilizare a vehiculului, alte tipuri de tehnologii de fabricare a motoarelor cu emisii poluante scazute sunt eficiente, dar nu sunt atat de dezvoltate ca in cazul motoarelor pe benzina sau diesel. Acestea includ celula energetica (in care hidrogenul este folosit la generarea electricitatii) si motoarele cu compresie a gazelor naturale. Toyota investeste in toate aceste tehnologii. Fiecare reprezinta un pas inainte spre masina ecologica absoluta. Aceasta tinta ideala ar genera zero emisii poluante si ar fi total reciclabila. Dar, urmarind acest ideal, este important sa fie indeplinite adevaratele nevoi ale societatii de astazi si de maine. De aceea abordarea Toyota consta in adoptarea tehnologiei potrivite de fabricare a motorului pentru a produce… masina potrivita, pentru locul potrivit, la momentul potrivit.

screen-capture

Strategia Toyota pentru scaderea emisiilor de CO2 este bazata pe:

Dezvoltari tehnologice, cum ar fi imbunatatirea consumului de combustibil atat la motoarele pe benzina, cat si la cele diesel, si o folosire la scara mai mare a tehnologiei hibride.

Promovarea vehiculului are ca scop cresterea interesului clientului pentru masini care nu polueaza mediul inconjurator.

Lasa un raspuns

*