Categoria | Hibrid

Volvo testează un nou camion hibrid în Londra

Publicat in 17 noiembrie 2009 de VOLVO

“Un consum redus cu până la 30 de procente, emisii reduse şi un nivel de zgomot scăzut fac din acest vehicul hibrid o alegere foarte atractivă. De aceea, dorim să testăm şi să dezvoltăm tehnologii în parteneriat cu Volvo Trucks, cu care avem o relaţie de colaborare foarte bună,” comentează Bob Stubbs, director de flotă la Veolia, Londra. Compania este cel mai mare operator din Marea Britanie din domeniul salubrităţii şi a comandat noul tip de autospecială de colectare a deşeurilor.autospeciala hybrid londra

Acelaşi concept, componente noi

Noul camion este o versiune îmbunătăţită a celor care s-au aflat în teste de exploatare în ultimele 18 luni în Stockholm şi Göteborg, Suedia. La fel ca şi acele camioane, noul vehicul este de tipul hibrid paralel. Asta înseamnă că dispune de două propulsii separate, una Diesel şi o alta electrică, ce pot funcţiona separat sau împreună. Avantajul este acela că fiecare dintre ele poate fi folosită acolo unde este mai eficientă, şi anume: la turaţii mici motorul electric, iar la turaţii mari motorul Diesel.

“Conceptul de bază este acelaşi, dar toate componentele şi programele au fost îmbunătăţite,” explică Fredrik Bohlin, Business Manager Hybrids la Volvo Trucks. “Dezvoltarea este extrem de rapidă, iar tehnologia din cel mai recent vehicul de test este mult mai aproape de versiunea finală pentru producţia de serie.”

Noul camion are servodirecţie electrică, sisteme de control complet noi, iar bateriile dispun de un management mai bun ce le optimizează performanţele. Încărcarea şi compactarea gunoiului sunt realizate în întregime electric, cu alte cuvinte compactorul se încarcă cu energie electrică de la reţeaua de distribuţie a curentului electric. Bateriile sunt de asemenea noi, cu o eficienţă îmbunătăţită şi o durată de viaţă mai lungă.

Conform celor declarate de către Fredrik Bohlin, producţia la scară mică a primei serii de hibride va începe cel mai devreme în 2012, ceva mai târziu decât era în planul iniţial. Întârzierea este datorată crizei financiare globale care a afectat atât dezvoltarea produselor cât şi capacitatea de investiţie a clienţilor.

Experienţa conduce la soluţii optimizate

1Inginerii Volvo Trucks au câştigat o importantă experienţă din testele de exploatare desfăşurate recent. Aceasta va fi folosită în proiectarea noilor vehicule de salubritate. Pentru a face ca două propulsoare să funcţioneze împreună este nevoie de un fin echilibru.

“Spre exemplu, dacă doreşti să obţii cel mai mic consum de combustibil, trebuie să măreşti timpul de funcţionare al motorului electric. Dar astfel se reduce durata de viaţă a bateriilor. Aşa că, pentru a obţine o soluţie optimă, multe caracteristici trebuie puse în balanţă,” explică Fredrik Bohlin. “Important este să obţinem înaltele cote de performanţă, durată de viaţă, consum de motorină şi funcţionalitate.”

Consumul de combustibil a fost şi mai mult îmbunătăţit

Primele rezultate obtinute de la vehiculele hibride Volvo au dovedit estimările de până la 30 de procente mai puţin combustibil consumat şi, respectiv, emisii reduse de dioxid de carbon. Renova, o companie de salubritate şi reciclare din Göteborg, este unul dintre clienţii care au testat camionul hibrid Volvo începând cu primăvara lui 2008 şi pot confirma reduceri chiar mai mari.

“Camionul hibrid ne-a adeverit aşteptările, iar şoferii sunt încântaţi,” declara Lars Thulin, şeful de parc auto Renova. “Sistemul electric furnizează un moment de rotaţie mare la pornire, un nivel de zgomot scăzut şi emisii zero pentru încărcare şi compactare. În privinţa consumului de combustibil şi a impactului asupra mediului, rezultatele măsurate de noi sunt chiar mai bune decat ne aşteptam. Reducerile obţinute de noi tind spre 35%. Într-un an, camionul hibrid a economisit 5.250 litri de motorină comparativ cu un motor Diesel tradiţional… şi l-am folosit doar într-un singur schimb.”

Autogunoiera livrată către Veolia nu este primul hibrid Volvo din Londra. Din vara anului 2009, şase autobuze hibride Volvo rulează pe străzile Londrei. “Aceasta înseamnă că avem deja o organizaţie locală cu expertiză tehnica necesară întreţinerii vehiculelor hibride,” încheie Fredrik Bohlin.

3

Web TV link http://volvo.qbrick.com/index.aspx?cid=2&mode=3&mid=394

Lasa un raspuns

*