Categoria | BioCombustibil

Tags | , ,

BioDiesel

Publicat in 25 decembrie 2009 de DAF

DAF a fost dintotdeauna unul dintre cei mai activi utilizatori de tehnologii avansate pentru a reduce impactul produselor sale asupra mediului, într-o manieră mai strictă decât reglementările în vigoare.
Desigur, gama completă de produse este disponibilă cu standardul de emisii Euro 5. Multe tipuri de vehicule pot fi de asemenea furnizate cu motoare EEV.

Mai mult, dezvoltăm în continuare noi soluţii, anticipând reglementările legale viitoare şi asigurându-ne că dispunem întotdeauna de soluţii conforme cu cererile pieţii.

Carburantul biodiesel

screen-capture-7

Combustibilii organici
Combustibilii organici sunt combustibili obţinuţi din surse organice. Combustibilii organici netrataţi, cum ar fi uleiurile vegetale nerafinate (SVO) sau uleiurile vegetale reziduale (WVO) nu pot fi utilizate cu motoarele diesel moderne.

Carburantul biodiesel
Carburantul biodiesel este obţinut prin trans-esterificarea grăsimilor vegetale sau animale. În cadrul acestui proces, alcoolul etilic este utilizat pentru separarea acizilor graşi de glicerol, precum şi pentru eliminarea glicerolului. Uleiurile de soia, rapiţă, palmier şi floarea soarelui sunt cele mai frecvent utilizate pentru producerea combustibilului biodiesel. Conţinutul energetic al combustibilului biodiesel este de cca. 90% faţă de motorina obţinută din petrol. Biodieselul este biodegradabil şi non-toxic. În comparaţie cu motorina obţinută din petrol, biodieselul reduce emisiile de monoxid de carbon (CO) cu cca. 50% şi emisiile de dioxid de carbon (CO2) cu cca. 78%, pe întreaga durată a ciclului de viaţă. Conţine mai puţine hidrocarburi (HC) şi are emisii de particule cu 50% mai mici. Totuşi, biodieselul produce mai mulţi oxizi de azot (NOx) decât motorina obişnuită.

Utilizarea combustibilului biodiesel la vehiculele DAF
În cazul în care combustibilul biodiesel respectă standardele ISO EN14214, se pot utiliza amestecuri cu până la 5% biodiesel (B5) pentru toate motoarele DAF Euro 3, Euro 4 şi Euro 5.

Motoarele PACCAR FR şi GR (seria LF şi CF65) sunt aprobate pentru 20% biodiesel (B20).
Utilizarea combustibilului biodiesel în proporţie de 100% este permisă în cazul motoarelor PACCAR PR (CF75) şi MX (CF85, XF105) Euro 4/Euro 5, care necesită doar câteva modificări minore (înlocuirea furtunurilor de cauciuc).

Lasa un raspuns

*