BMW Group, pentru al cincilea an consecutiv, cea mai sustenabilă companie auto din lume

Publicat in 12 decembrie 2009 de BMW

SAM Group a publicat cea mai recentă evaluare a Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). Pentru cel de-al cincilea an consecutiv, clasamentul a plasat BMW Group în poziţia de lider al industriei. BMW Group este singura companie din domeniul auto care a fost menţionată în această gamă de clasamente privitoare la caracterul sustenabil, în fiecare an de la înfiinţarea topurilor în 1999.

“Suntem încântaţi că BMW Group este liderul incontestabil al domeniului în Dow Jones Sustainability Index World pentru cel de-al cincilea an consecutiv. Aceasta dovedeşte încă o dată că suntem angajaţi cu toate forţele în stabilirea sustenabilităţii ca principiu de bază al tuturor proceselor noastre. Ne-am reconfigurat strategia în ceea ce priveşte sustenabilitatea în prima jumătate a anului 2009 – acesta a fost următorul pas logic şi un alt reper important în evoluţia noastră”, a declarat Dr. Norbert Reithofer, preşedinte al Consiliului Director al BMW AG.

uzina din dingolfing interior

În anul 2000, Consiliul Director al BMW Group a declarat dezvoltarea durabilă ca fiind unul dintre principiile strategice de bază ale companiei. La BMW Group, acest principiu este întărit cu fermitate în întregul lanţ de valori: de la dezvoltarea conceptelor de automobile alternative şi care economisesc energie, până la procesele ecologice de producţie sau la practicile de reciclare. De asemenea BMW Group acceptă responsabilitatea pentru cei aproximativ 100.000 de angajaţi şi se implică în proiecte sociale în afara centrelor sale de producţie.

În ultimele luni, BMW Group a făcut paşi importanţi către o nouă îmbunătăţire a dezvoltării durabile. În prezent, fiecare propunere este analizată din acest punct de vedere. În vara acestui an, a fost creat, la cel mai înalt nivel de conducere, un Consiliu de Sustenabilitate. Acesta, care include toţi membrii Consiliului Director, determină abordarea strategică cu privire la problemele de dezvoltare durabilă. De două ori pe an, membrii se reunesc pentru a discuta şi a adopta strategiile şi activităţile propuse la nivel operaţional.
Informaţii suplimentare despre activităţile de dezvoltare durabilă ale BMW Group sunt disponibile la: www.bmwgroup.com/responsibility

uzina din dingolfing vedere panoramica

SAM Group analizează performanţele economice, de mediu şi sociale pentru aproximativ 2.500 de companii şi selectează cele mai bune din fiecare domeniu pentru Dow Jones Sustainability Indexes. Sunt luate în considerare criteriul regenerabilităţii generale, precum şi provocările specifice fiecărui domeniu cum ar fi schimbările de mediu. Dow Jones Sustainability Index a fost primul clasamentul global de regenerabilitate ce a fost creat în 1999, iar de atunci a fost publicat în fiecare an de SAM Group, cu sediul la Zürich, în cooperare cu Dow Jones Indexes şi STOXX Limited. Mai multe informaţii sunt disponibile la www.sustainability-indexes.com

Lasa un raspuns

*