Categoria | Amprenta CO2

DAF – Politica de mediu

Publicat in 23 decembrie 2009 de DAF

Politica de mediu DAF acoperă toate activităţile, produsele, serviciile şi sediile companiei.
Începând cu 1995, compania noastră are o declaraţie oficială privind politica de mediu.
În 1993, DAF a început implementarea unui sistem de management ecologic conform standardului internaţional ISO 14001. Uzinele DAF de la Eindhoven şi Westerloo deţin certificate ISO 14001 încă din 1998.
În 1999 a fost emisă o nouă declaraţie privind politicile de mediu EcoDesign, evidenţiind abordarea unică a companiei DAF în direcţia dezvoltării ecologice a produselor.
În cadrul politicii de mediu DAF, a fost formulată o politică de reciclare în 2003

untitled2

Grija pentru mediul înconjurător – o responsabilitate socială
Politica de mediu este o responsabilitate socială pe care DAF Trucks N.V. şi-o asumă. Societatea din ziua de azi aşteaptă ca agenţii economici să contribuie în mod activ şi concret la reducerea impactului negativ asupra mediului.
În privinţa mediului, DAF încearcă să informeze în permanenţă publicul larg cu privire la noile tehnologii şi măsuri implementate. Acest lucru se aplică în special la uzinele din Eindhoven, situate într-o zonă rezidenţială. Clienţii, furnizorii, organizaţiile de protecţia mediului, autorităţile şi furnizorii de licenţe sunt de asemenea interesaţi de eforturile noastre de protecţie a mediului.

untitled4Desigur, aspectele ecologice ale procesului de producţie sunt factori de interes pentru toţi cei care trăiesc în vecinătatea uzinelor DAF Trucks. În ultimele decenii, DAF a lucrat în colaborare cu autorităţile municipale pentru reducerea poluării aerului şi apei, dar şi a poluării fonice. În fiecare an, DAF implementează măsuri suplimentare de protecţie a mediului.
DAF utilizează diverse mijloace de comunicare şi training pentru a-şi informa angajaţii despre diverse aspecte ale protecţiei mediului. Angajaţii sunt învăţaţi să recunoască potenţialele ameninţări la adresa mediului şi să îşi asume iniţiativa de a căuta soluţii şi îmbunătăţiri. Grija pentru mediu este o responsabilitate pe care şi-o asumă întreaga organizaţie.

Certificare
ISO 14001 – management ecologic
În 1993, DAF a început implementarea unui sistem de management ecologic conform standardului internaţional ISO 14001 privind sistemele de management ecologic. Acest standard se bazează pe ciclul planificare-realizare-verificare-acţionare şi vizează, prin definiţie, reducerea continuă a impactului negativ asupra mediului.
Acest sistem de management ecologic acoperă toate activităţile de la toate locaţiile DAF, inclusiv de la reprezentanţele cu atelier de service aflate în proprietatea DAF. Sistemul de management ecologic este certificat ISO 14001 din 1998.

OHSAS 18001 – managementul sănătăţii şi securităţii
OHSAS este acronimul pentru Occupational Health and Safety Assessment Series (Seria de evaluare pentru sănătatea şi securitatea în muncă). OHSAS 18001 este corespondentul pentru managementul sănătăţii şi securităţii al standardului ISO 14001 pentru managementul ecologic.
În octombrie 2008, DAF a început implementarea OHSAS 18001 în facilităţile din Eindhoven, Westerlo şi Sint-Oedenrode. În iulie 2009 s-a primit certificatul de la Lloyd’s Register Quality Assurance.

ISO/TS 16949 - standard de calitate
DAF Trucks N.V. este primul producător din lume care se conformează noului standard mondial de calitate ISO/TS 16949. În comparaţie cu standardul ISO 9001, pentru care DAF a obţinut certificare în 1992, ISO/TS 16949 pune mai mult accent pe aspecte precum îmbunătăţirea continuă şi prevenirea anomaliilor şi a risipei. Prin urmare, aceasta se integrează fără probleme cu metodologii precum Six Sigma şi Kaizen, instrumente cheie ale sistemului de producţie PACCAR.

untitled3

Zero deşeuri
În ianuarie 2009, DAF Trucks N.V. a primit de la Lloyd’s Register Netherlands declaraţia oficială ce confirmă atingerea obiectivului de „zero deşeuri la groapa de gunoi” pentru unităţile sale de producţie din Olanda şi Belgia.
Aceasta înseamnă că DAF nu îşi elimină deşeurile la haldele de gunoi, procesându-le în schimb pentru utilizare în industria de construcţii sau pentru generarea de energie prin incinerare. În 2008, procesarea deşeurilor a inclus:
-reciclare şi reutilizare (84,6%)
-tratare fizico-chimică (6,8%)
-incinerarea cu recuperare de energie (5,6%)
-alte tratamente precum compostare, piroliză, curăţare extractivă (3%)

Lasa un raspuns

*