Lansarea modelului Chevrolet Volt va debuta în California, SUA

Publicat in 03 decembrie 2009 de CHEVROLET

Chevrolet a anunţat recent, în cadrul salonului auto internaţional de la Los Angeles, faptul că autovehiculul electric Volt cu autonomie extinsă va fi disponibil spre sfârşitul anului viitor în California, cea mai mare piaţă de autovehicule noi din S.U.A, urmând apoi alte pieţe importante din diferite regiuni ale Statelor Unite ale Americii.

Chevrolet a încheiat parteneriate şi cu trei companii de utilităţi din California şi Institutul de cercetare a energiei electrice (EPRI), în cadrul dintr-un program extins de demonstrare în practică şi de cercetare care are ca obiectiv familiarizarea clienţilor cu autovehiculele electrice, cu tehnologia avansată de electrificare a acestora şi stabilirea unor programe pentru încărcarea cu energie a autovehiculelor, pentru a veni în sprijinul clienţilor. General Motors conduce programul având la dispoziţie o sumă de peste 30 de milioane de dolari din fondurile asigurate prin Planul american de Revenire şi Reinvestire (American Recovery and Reinvestment Act), în cadrul Iniţiativei pentru electrificarea transportului, administrată de Departamentul american al energiei.

„California reprezintă în mod natural cea mai importantă piaţă pentru modelul Volt. Pe lângă faptul că este cea mai mare piaţă de automobile, californienii sunt primii interesaţi să adopte tehnologiile inovatoare”, a declarat Brent Dewar, vice-preşedinte al GM, Global Chevrolet Brand.

Începerea producţiei modelului Volt este programată pentru sfârşitul anului 2010. Preţurile nu au fost anunţate. Primele pieţe de lansare a modelului Volt, inclusiv California, vor avea un rol esenţial în validarea disponibilităţii pieţei de vânzare cu amânuntul faţă de autovehiculele electrice. GM colaborează cu principalele companii de utilităţi din întreaga Americă de Nord în pregătirea din timp a fiecărei pieţe regionale înainte de lansarea pe piaţa de vânzare cu amânuntul. Chevrolet va începe livrarea modelului Volt în Europa înainte de sfârşitul anului 2011.

În contextul programului de cercetare şi demonstrare, Chevrolet va pune la dispoziţia participanţilor un număr de peste 100 de autovehicule Volt, ce vor fi utilizate timp de doi ani în cadrul parcurilor auto ale acestora. De asemenea, Chevrolet va utiliza tehnologia telematică OnStar pentru colectarea datelor referitoare la performanţele autovehiculelor şi la reacţiile şoferilor, ce vor fi transmise Departamentului american al energiei şi apoi vor fi utilizate pentru îmbunătăţirea experienţei clienţilor în timpul utilizării noii tehnologii.

Deoarece modelul Volt este creat pentru a putea fi încărcat cu energie în mod comod oriunde, programul include şi construirea a peste 500 de staţii de încărcare pentru rezidenţi, companii şi publicul larg. Aceste staţii de încărcare vor fi utilizate pentru a oferi mai multe informaţii despre instalaţie, procesul de alimentare a autovehiculelor şi pentru a afla reacţia clienţilor faţă de această experienţă.

Wayne Brannon, preşedinte şi director executiv la Chevrolet Europa, a declarat: „Suntem foarte emoţionaţi de anunţul făcut astăzi. Informaţiile şi cunoştinţele rezultate din activităţile şi parteneriatele desfăşurate în California vor fi extrem de valoroase pentru noi pentru realizarea planurilor de lansare a modelului Chevrolet Volt şi distribuţia acestuia în Europa.”

Modelul Chevrolet Volt este un autovehicul electric care depăşeşte limitele. A fost proiectat să parcurgă până la 60 de kilometri fără benzină şi fără a produce gaze de eşapament. Atunci când bateria litiu-ion a modelului Volt se descarcă, intră imediat în acţiune un motor/generator, pentru a asigura funcţionarea fără întrerupere şi a extinde autonomia la peste 500 de kilometri, până la următoarea alimentare cu combustibil sau oprire pentru reîncărcarea acumulatorului.

Dar modelul Volt reprezintă mai mult decât sistemul său avansat de propulsie electrică. Graţie restului tehnologiei care nu se referă la acumulator, modelul Volt duce personalizarea, feedback-ului şi interacţiunii la alt nivel.

„Contorul pentru eficienţă” al modelului Volt, situat pe panoul de instrumente digitale, asigură şoferului feedback în timp real cu privire la eficienţa conducerii. Sistemul de încălzire şi răcire are trei moduri de eficienţă, iar activarea butonului „Green Leaf” (frunză verde) al modelului Volt asigură accesul la informaţii referitoare la Fluxul de putere, Alimentarea şi Energia autovehiculului. Şoferul va avea posibilitatea să seteze programul de încărcare din interiorul autovehiculului sau de la distanţă, în funcţie de oră sau cost, modelul Volt fiind dotat chiar şi cu un sistem ce oferă şoferului indicaţii audio şi vizuale referitoare la pornirea sau oprirea autovehiculului sau la activarea încărcării cu energie.

Modelul Volt a avut un comportament de excepţie în Los Angeles şi în împrejurimi, în zilele premergătoare deschiderii salonului auto.Lasa un raspuns

*