World Solar Challenge : Michelin, partener al vehiculelor solare

Publicat in 05 decembrie 2009 de MICHELIN

Organizata pentru prima data in 1987, World Solar Challenge este o cursa de peste 3000 km, care se desfasoara in Australia si la care participa exclusiv vehicule prototip propulsate de energia solara. Michelin, actor major al « green racing » a incheiat competitia ocupand primele doua locuri la editia din octombrie 2009.

Traseul de 3021 de km se defasoara pe drumurile publice, motiv pentru care prototipurile trebuie sa fie in conformitate cu regulile de circulatie.

World Solar Challenge reprezinta o provocare majora pentru universitatile si scolile importante din lumea intreaga, precum M.I.T. (USA) sau Tokai (Japon)….Intr-o perioada in care energiile regenerabile fac parte din lupta economica mondiala, aspectul tehnologic este important.

Michelin, actor major in dezvoltarea energiilor « verzi » si regenerabile, a echipat 8 din cele 32 de prototipuri de la editia 2009. De asemenea, si alti constructori de top din industria anvelopelor au fost prezenti.
« La World Solar Challenge, anvelopele joaca un rol deosebit », explica Philippe Ricoux, Responsabil Comunicare Tehnica Michelin. « Se stie ca anvelopele autoturismelor reprezinta 20% din consumul de carburant. Insa, in aceasta competitie, anvelopa acestor vehicule sofisticate (Cx si inertia sunt aproape de 0) contribuie la reducerea  cu 50% a consumului. »

« Centru de Tehnologii Michelin a dezvoltat o anvelopa speciala cu rezistenta scazuta la rulare (1kg/t), de aproximativ 8 ori mai scazuta decat media anvelopelor din comert. Se reduce astfel consumul de energie si se respecta valorile Michelin legate de siguranta si longevitate.  »

Primele doua locuri au fost ocupate de prototipurile Tokai University (Japonia) si Delft University (Olanda).  Ambele au fost echipate cu anvelope MICHELIN.

Lasa un raspuns

*