Categoria | Amprenta CO2, Electric

Tags |

40 de MINI E pentru Guvernul Marii Britanii

Publicat in 05 ianuarie 2010 de MINI

Premierul Gordon Brown a salutat intrarea modelului MINI E, automobil cu propulsie complet electrică şi fără emisii, în flota oficială a guvernului Marii Britanii, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la sediul său, din Downing Street. Modelul MINI E va fi testat de miniştri care doresc să descopere potenţialul pe care un automobil complet electric îl are în mediul urban, în timpul deplasărilor oficiale prin Londra.

MINI E a fost prezentat guvernului britanic de către Tim Abbott, director executiv BMW Group (UK) Ltd, după ceremonia de înmânare a 40 de automobile. Automobilele vor fi testate pe parcursul unui an şi vor contribui atât la conturarea dezvoltării viitoare a vehiculelor electrice produse de BMW Group, cât şi la informarea lumii la scară largă cu privire la impactul economic şi provocările în utilizarea cotidiană a unui automobil cu transmisie electrică.

Prim-ministrul britanic a fost însoţit de ceilalţi membri ai cabinetului, inclusiv secretarul pentru afaceri, Lord Mandelson care, în cadrul Consiliului de Strategii Tehnologice, s-a dovedit un susţinător fervent al dezvoltării unor automobile electrice.

Premierul Gordon Brown a declarat: “Felicit mărcile BMW şi MINI pentru proiectul electric MINI, unul revoluţionar. Mă bucur că există un eşantion atât de larg de participanţi la acest test”.

În plus, prim-ministrul a adăugat: “Industria transportului cu carbon redus nu numai că va scădea emisiile deranjante, ci deţine şi potenţialul de a fi o sursă importantă pentru crearea de locuri de muncă şi de dezvoltare. Deja am angajat 400 milioane de lire sterline pentru susţinerea sectorului, ceea ce încurajează dezvoltarea şi absorbţia şi sunt încrezător că în viitor vom vedea mii de automobile electrice şi cu carbon redus pe şoselele din Marea Britanie”.

Lord Mandelson a declarat: “Sunt încântat că MINI E va fi testat, timp de două luni, şi de membrii cabinetului. Guvernul doreşte să demonstreze că plăcerea condusului este aceeaşi şi când se folosesc automobile electrice. Îmi doresc ca Marea Britanie să fie lider mondial în transportul cu carbon redus, iar automobilele precum MINI, care este produs în Regatul Unit, ne pot ajuta să ne îndeplinim acest obiectiv”. Prim-ministrul şi Lord Mandelson au avut ocazia de a se întâlni şi cu unul din primii conducători ai modelului MINI E, David Beesley (rezident în Oxford), care a preluat automobilul de la uzina MINI din Oxford. “Am avut modelul MINI E la dispoziţie pentru numai două zile, dar este distractiv să îl conduci şi mă simt minunat că pot reduce amprenta de carbon”, a declarat Beesley.

Asemenea proiectelor MINI E de cercetare din America de Nord şi din Germania, testul din Marea Britanie este un efort comun al partenerilor din consorţiul condus de BMW Group UK. Compania Scottish and Southern Electric va fi responsabilă pentru infrastructura de electricitate în zona de cercetare şi s-a angajat să furnizeze tuturor conducătorilor MINI E “energie verde” din surse regenerabile.

Centrul de Inginerie a Vehiculelor Regenerabile din cadrul Universităţii Oxford Brookes va gestiona datele cercetării calitative şi a celei cantitative din proiectul derulat în Marea Britanie. Aceasta va include şi analizarea experienţelor conducătorului cu MINI E, precum şi revizuirea informaţiilor tehnice oferite de unităţile de colectare a datelor, montate pe fiecare MINI E. Consorţiul este susţinut şi de organizaţii din sectorul public cum ar fi Agenţia de Dezvoltare din Sud-Estul Angliei (SEEDA), Consiliul Local Oxford şi Consiliul Regional Oxfordshire. Aceste organizaţii lucrează la dezvoltarea unor proiecte de intensă creştere economică, aşa cum este acesta.

Finanţări suplimentare sunt oferite de Consiliul de Strategii Tehnologice, ca parte a unui program la nivel naţional în Marea Britanie, care implică testarea a 340 de automobile cu carbon redus de la mai mulţi producători. Aceste fonduri permit reducerea ratei lunare de leasing pentru pionierii MINI de la 550 lire sterline la 330 lire sterline.

Lasa un raspuns

*