Categoria | CSR Romania

Dacia continuă împădurirea platformei de la Mioveni

Publicat in 11 mai 2010 de DACIA

Automobile Dacia continuă campania de împădurire a platformei de la Mioveni, în cadrul acţiunii “Luna Pădurii”, derulată în perioada 15 martie-15 aprilie 2010, pe Platforma Dacia. Încă 600 de puieţi de molid au fost sădiţi, după ce în urmă cu un an au fost plantaţi alţi 800 de molizi.

DACIA este certificată ISO 14001 din anul 2005. Această certificare validează progresele stabilite în domeniul protecţiei mediului în cadrul platformei industriale. Impactul asupra mediului la Uzinele Dacia este la nivelul celui din Europa Occidentală. În ultimii ani, Dacia a investit 19,7 milioane euro în mediu şi a reuşit o reducere importantă a consumurilor în procesul de fabricaţie, a emisiilor de CO2 ale vehiculelor Dacia cu 80% şi a reuşit ca 95% dintre componentele vehiculelor produse pe Platforma Mioveni să fie reciclabile.

Prin acţiunile sale viitoare, Dacia îşi propune să se poziţioneze ca «actor de referinţă» în materie de mediu: să întărească dialogul cu partenerii locali, să dezvolte colaborările cu asociaţiile de profil şi cu şcolile din vecinătate şi să promoveze bunele practici de «ecoconduită».

Un audit intern de mediu a avut loc săptămâna trecută în uzină. Acesta a fost realizat de o echipă acreditată de auditori din Franţa, care au remarcat implicarea personalului Dacia în acţiuni de reducere a impactului asupra mediului înconjurător şi nivelul de informare a personalului în legătura cu subiectele de protecţie a mediului.

Lasa un raspuns

*