Honda GreenChallenge 2010 stabileşte noi recorduri

Publicat in 17 mai 2010 de HONDA

Honda GreenChallenge a premiat weekend-ul acesta cei mai verzi şoferi care au parcurs, cu un consum record, traseul Bucureşti – Craiova şi retur. Competiţia s-a bucurat de un adevărat succes, înregistrând peste 60.000 de vizitatori pe site-ul www.greenchallenge.ro .


Campania s-a adresat tuturor romanilor care îndrăgesc şofatul, venind ca un răspuns la modul agresiv de a conduce, practicat în general, cu un impact negativ pronunţat asupra mediului. Honda GreenChallenge s-a dovedit a fi o competiţie ce susţine spiritul ecologic printre şoferi, având o abordare educativă şi în acelaşi timp distractivă, punând accentul pe placerea de a conduce.

Mihai Sandu, Project Manager GreenChallenge 2010: „Ediţia aceasta a competiţiei a fost specială, asta şi datorită prezenţei lui ASIMO care a dat startul concursului şi a susţinut fiecare concurent. În afară de spiritul de competiţie, şoferii au fost provocaţi de aventură şi de experienţa unică pe care au trait-o la volanul excelentelor automobile Honda, pe traseul Bucureşti – Craiova – Bucureşti. Rezultatele foarte bune ne mulţumesc în totalitate, dar nu sunt o surpriză pentru noi,având în vedere că anul acesta avem deja experienţa concursului din 2009.”
În urma clasamentului final, alcătuit în funcţie de cele mai bune consumuri în timp minim, s-au înregistrat următoarele rezultate:

– Categoria Honda Jazz (motor:1400cc / benzina / 1şofer+2pasageri): Locul I Andrei Chicioroagă şi Alexandru Vasile cu un consum de 4,0 l/100km într-un timp de 7h 18min; Locul II Iulian Rebenciuc şi Bogdan Opriş cu un consum de 4,1 l/100km într-un timp de 7h 18min; Locul III Ionuţ Bratu şi Horea Drăghici cu un consum de 4,5 l/100km într-un timp de 7h 24min;

– Categoria Honda Insight (motor:hibrid 1.3+IMA / 1şofer+3pasageri): Locul I Alexandru Georgescu şi Raluca Rozorea cu un consum de 3,9 l/100km într-un timp de 7h 21min; Locul II Iancu Trifan şi Constantin Căruntu au scos un consum de 4,1 l/100km într-un timp de 7h 18min; Locul III Andrei Nicolae şi Andrei Iascenco au scos un consum de 4,1 l/100km într-un timp de 7h 23min.

– Categoria Honda Accord (motor: 2200cc / diesel / 1şofer+3pasageri): Locul I Fekete Istvan şi Kis Nagy Zoltan au scos un consum de 3,9 l/100km într-un timp de 7h 25min; Locul II Simion Preda şi Mihai Papuc au scos un consum de 4,0 l/100km într-un timp de 7h 21min; Locul III Viorel Popovici şi Cristian Liuba au scos un consum de 4,6 l/100km într-un timp de 7h 37min.

Robotelul ASIMO prezent în premiera în România a susţinut competiţia GreenChallenge prin demonstraţii pe tot parcursul competiţiei şi a interacţionat, rând pe rând, cu Nicolae Vacaroiu –fost Prim Ministru al României, Christian Ciocan –Purtător de Cuvânt al Poliţiei Capitalei, Robert Turcescu – Jurnalist şi Florin Prunea – Manager Sportiv al Clubului Dinamo.

Pe lângă prezenţa roboţelului ASIMO, care a cucerit publicul prin demonstraţiile sale, peste 1500 de persoane s-au bucurat de apariţia, în showroom, a primului model hibrid cu transmisie manuala, Honda CR-Z, una din surprizele mult aşteptate de către fanii Honda.


Un eveniment concentrat asupra stilului eco de a conduce, GreenChallenge continuă să contribuie la dezvoltarea comunităţii şoferilor eco din România. GreenChallenge a fost susţinut de Rompetrol, jurizat de o comisie acreditată din partea ACR şi dezvoltat de agenţia full-service Infinit Solutions.

Lasa un raspuns

*