Dacia a participat la Salonul de la Madrid pentru Mobilitate Durabilă

Publicat in 01 iunie 2010 de DACIA

Dacia a participat recent la Salonul Internaţional al Vehiculelor Ecologice şi al Mobilităţii Durabile, care s-a desfăşurat la Madrid în perioada 20-23 mai. Într-un stand acoperind o suprafaţă de 300 m2, Dacia a prezentat modele care poartă semnătura „eco2”, pentru a demonstra că vehiculele accesibile pot fi în acelaşi timp respectuoase faţă de mediul înconjurător.

În standul Dacia s-au aflat cel mai recent vehicul al mărcii, modelul de teren Dacia Duster, şi un vehicul Dacia Sandero, ambele afişând un nivel al emisiilor de dioxid de carbon mai mic 140g CO2/km. Pentru ca un vehicul Dacia să poată primi semnătura „eco2”, acesta trebuie să îndeplinească 3 criterii: să fie produs într-o uzină care deţine certificarea ISO 14001, să aibă un nivel de emisii de CO2 mai mic sau egal cu 140 g/km, 95% din masa vehiculului să poată fi reciclată la sfârşitul ciclului de viaţă şi cel puţin 5% din materialul plastic să fie material reciclat.

Modelul de teren Dacia Duster a atras cel mai mult atenţia vizitatorilor la acest Salon – peste 100.000 de oameni în cele trei zile de desfăşurare a evenimentului. În versiunea diesel 4×2 85 CP, Dacia Duster afişează emisii de numai 135 g CO2/km şi un consum de 5.1l/100 km în ciclu mixt. Această motorizare poartă semnătura eco2, alături de cea diesel 4×2 110 CP, care înregistrează un nivel al emisiilor de 139 g CO2/km şi un consum de 5.3l/100 km în ciclu mixt.

Prin participarea sa la acest salon al mobilităţii durabile, Dacia demonstrează că deţine o gamă de modele adaptată aşteptărilor clienţilor preocupaţi de protecţia mediului înconjurător şi de reducerea consumului de combustibili fosili.

Salonul Internaţional al Vehiculelor Ecologice şi al Mobilităţii Durabile de la Madrid urmăreşte să creeze un context în care sectorul auto să răspundă criteriilor dezvoltării durabile, aducând în prim plan acei constructori şi companii care lucrează deja la implementarea unor tehnologii pentru obţinerea de energie alternativă.

www.daciagroup.com

Lasa un raspuns

*