Chevrolet Volt va costa 41,000 $ în S.U.A.

Publicat in 29 iulie 2010 de CHEVROLET

General Motors a anunţat astăzi că dealerii Chevrolet americani selectaţi au început să preia comenzi pentru modelul Chevrolet Volt 2011, primul autovehicul electric cu autonomie extinsă din industria auto. Ulterior lansării pe piaţa din S.U.A., Volt va fi comercializat pe pieţele internaţionale, începând cu Europa şi China, din 2011.

În S.U.A., modelul Volt va fi disponibil cu un preţ de 41,000 $ (33,500 $, net, cu o scutire federală de impozit între 0 şi 7.500 $).

Chevrolet va oferi un program de leasing în S.U.A. cu o rată lunară de 350 $ timp de 36 de luni. Livrările de autovehicule Chevrolet Volt către clienţi sunt programate să înceapă în statele americane California, New York, Michigan, Connecticut, Texas, New Jersey şi în zona Washington, D.C. spre sfârşitul anului; producţia modelului va fi limitată.

„Dacă Chevrolet Volt ar fi un butic, astăzi ar fi ziua în care afişul din vitrină ar fi în sfârşit întors şi ar spune „Deschis”, a declarat Joel Ewanick, Vicepreşedinte de Marketing pentru General Motors S.U.A. „Chevrolet Volt va fi cel mai bun autovehicul din clasa sa … Niciun alt producător de autovehicule nu oferă un model cu propulsie electrică care poate fi folosit zilnic şi condus oriunde, oricând. Volt va avea echipamentele standard ale unui autovehicul care costă mult mai mult.”

Chevrolet Volt este singurul autovehicul electric de pe piaţă care poate funcţiona pe orice vreme şi în orice condiţii de conducere, fără limitări şi fără grija de a rămâne în pană în urma descărcării bateriei. Acesta are o autonomie totală de peste 500 de kilometri şi funcţionează în permanenţă cu energie electrică. Volt parcurge primii 60 de kilometri fără consum de benzină şi emisii de gaze de eşapament, folosind energia electrică stocată în bateria litiu-ion de 16 kWh. Când bateria din dotare se descarcă, un generator cu motor funcţionează continuu pentru a extinde autonomia cu încă 450 de kilometri cu un rezervor plin de benzină.

În funcţie de încadrarea lor în plafoanele de impozite, proprietarii de autovehicule Volt din S.U.A. pot beneficia de o scutire federală de impozit de până la 7.500 $, precum şi de alte scutiri potenţiale la nivel de stat şi local, în funcţie de zonă. Proprietarii din anumite state pot avea suplimentar acces pe banda pentru autovehicule High-Occupancy (HOV).

Modelul Chevrolet Volt va fi disponibil standard cu un cablu de alimentare de 120 V care va permite proprietarilor să-şi încarce autovehiculul direct de la o priză electrică standard pentru utilizare casnică, însă primii 4.400 de cumpărători Volt vor putea primi o unitate de alimentare de 240 V, inclusiv instalarea în locuinţă. Instalările vor face parte dintr-un program dezvoltat de Departamentul de Energie (DOE) al S.U.A. care îşi propune să monteze aproximativ 15.000 de unităţi de alimentare de 240 V în locuinţele din S.U.A.

Tehnologiile menţin clienţii Volt conectaţi

În ceea ce priveşte tehnologia avansată, clienţii Volt sunt înaintea tuturor. Modelul Chevrolet Volt 2011 prezintă funcţii standard inovatoare de conectare şi divertisment pentru clienţi, începând cu ecranul tactil de şapte inch al sistemului de navigaţie, dotare standard şi un sistem audio premium Bose cu consum energetic redus.

Volt este primul model GM din S.U.A. care oferă un serviciu OnStar Directions & Connections pe o perioadă de 5 ani, inclusiv răspuns automat în caz de accident, asistenţă în caz de furt şi navigaţie cu conectare la Internet, toate în dotarea standard. Modelul Volt va extinde echipamentele de bază OnStar în ceea ce priveşte tehnologia de siguranţă şi securitate de top prin introducerea aplicaţiei mobile OnStar care conectează autovehiculul la smartphone-ul clientului.

„Am dorit să facem din experienţa de a deţine un autovehicul Volt ceva nemaiîntâlnit la Chevrolet, deoarece modelul Volt nu seamănă cu niciun alt autovehicul oferit de noi,” declară Tony DiSalle, Director Marketing de Produs pentru Chevrolet Volt. „Ne dorim ca toţi clienţii noştri să îmbrăţişeze complet stilul de viaţă Volt oferindu-le un nivel de conectivitate la bord nemaivăzut, prin intermediul aplicaţiei mobile Volt.”

Garanţiile unice adaugă valoare şi asigură liniştea cumpărătorului

Proprietarii de autovehicule Volt din S.U.A. vor beneficia de cea mai bună baterie din domeniu şi de garanţii auto disponibile pentru orice autovehicul electric. Bateria litiu-ion de 16 kWh a modelului Volt este acoperită de o garanţie transferabilă de opt ani sau 160.000 de kilometri (100.000 de mile), cea mai avantajoasă până în prezent.

Modelul Volt este, de asemenea, echipat cu o gamă de dotări de siguranţă standard, inclusiv opt airbaguri – frontale, laterale pentru asigurarea protecţiei în caz de impact, pentru genunchi şi pentru impactul lateral montate în structura plafonului – şi controlul electronic al stabilităţii StabiliTrak cu sistem de control al tracţiunii. Modelul Volt este construit în proporţie de 80% din oţel de înaltă rezistenţă, pentru o siguranţă şi protecţie suplimentare.

Chevrolet va oferi, de asemenea, asistenţă pentru clienţi prin intermediul unui consilier Volt disponibil non–stop la telefon sau pe Internet. Dealerii vor furniza şi service personalizat pe teren pentru autovehicule Volt şi vor pune la dispoziţie experţi în vânzări care vor putea răspunde întrebărilor clienţilor.

Lasa un raspuns

*