Despre

Asociatia pentru Dezvoltare Urbana (ADU) isi propune prin realizarea revistei tematice “www.MasiniVerzi.ro” sa implementeze in Romania un nou concept de responsabilizare sociala: „Atitudinea AUTO – ECO”.

Noi credem ca astfel putem aplica principiile Dezvoltarii Durabile :
“dezvoltarea durabilă este dezvoltarea care urmăreşte satisfacerea nevoile prezentului, fără a compromite posibilitatea generaţiilor viitoare de a-şi satisface propriile nevoi” (CMMD)

Acest concept se adreseaza atat industriei cat si publicului interesat de autovehicule.

www.MasiniVerzi.ro este o revista OnLine care prezinta programele de responsabilitate sociala ale jucatorilor din industria auto si efortul depus de acestia pentru a-si reduce amprenta de carbon la nivel national si international.

De ce “Masini Verzi” ?

Am observat tendinta din ultimi ani a producatorilor auto de aliniere la standardele ecologice si tehnologice si vrem sa o incurajam in Romania printr-un site specializat.
Revista promoveaza proiectele “verzi” ale companiilor care au ca scop Dezvoltarea Durabila.
Dorim astfel sa implicam si sa informam societatea civila asupra acestora, pentru a le face active, folositoare intregii comunitati.

Obiective

Vrem ca www.MasiniVerzi.ro sa devina un formator de opinie pentru piata auto.
Credem ca putem face asta prin promovarea produselor si accesoriilor auto care au in vedere o reducere a propriei amprente de carbon, prin stimularea proiectelor de CSR ale producatorilor, importatorilor, dealerilor auto, prin informarea consumatorului si constientizarea dezvoltarii durabile.

Dan Patzelt – Presedinte ADU
Mirela Iordache – Project Manager

Asociatia pentru Dezvoltare Urbana